Mobilsprell fra DoCoMo

I Japan leker de seg med teknologiske løsninger for mobiltelefoner vi bare kan drømme om her hjemme. Sist ut er Mitsubishi og NTT DoCoMo som i disse dager samarbeider om telefon der de gode gamle nummertastene har blitt skiftet ut med en trykkfølsom skjerm.

Hensikten med oppfinnelsen er å gjøre det enklere å finne frem i en kaotisk mobilhverdag av knapper og menyer. Avhengig av hva som vises på hovedskjermen vil kun tilhørende knapper være synlige. På denne måten slipper du å ta hensyn til flere knapper og valg enn nødvendig.

Brukervennlig
Mens tradisjonelle trykkfølsomme skjermer gir liten eller ingen tilbakemelding når du trykker på dem, vil det i dette tilfellet virke som om du trykker ned en vanlig nummertast på mobilen. Her har det med andre ord blitt lagt stor vekt på brukervennligheten.

Det skal likevel ikke skyves under en stol at det sannsynligvis vil være et lite prosjekt i seg selv å skrive SMS-meldinger på denne mobiltelefonen.

LED
På baksiden av konseptmodellen finner du LED-lys som gir deg beskjed om hva klokka er og varsler om innkommende anrop. Årsaken til denne løsningen er at en tredje skjerm ville gjort telefonen til en strømsluker av dimensjoner.

Det er nok dessverre ingen mulighet for at vi får se denne telefonen her til lands, da den er utviklet for et helt annet nett.

(Kilder: Engadget, PhoneyWorld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen