Mobilspor kan løse kriminalsak

Etter at politiet sikret seg utskrifter av mobilsamtalene til en av mennene som sitter på tiltalebenken, tok saken en ny vending i Oslo Tingrett i går. Utskriftene viser at 20-åringen i det aktuelle tidsrommet, befant seg på Skullerud der voldtekten angivelig fant sted. Selv forklarte mannen at han ikke husker nøyaktig hvor han befant seg.

 

Taper troverdighet

En annen vesentlig faktor som nå bidrar til å svekke tiltaltes troverdighet, er at han nekter for å ha kjennskap til flere av de andre tiltalte. Også på dette området ser mannens mobiltelefon ut til å kunne felle han. Samtlige av telefonnumrene til mannens medtiltalte er nemlig lagret i telefonlisten på mobilen hans. 20-åringen hadde ingen kommentar til dette utover at han hevdet å ha svart sant på det han kunne i politiavhørene

 

I løpet av gÃ¥rsdagen innrømmet til slutt den tiltalte Ã¥ ha befunnet seg i Oslo. Selv begrunnet mannen avviket i sine forklaringer med at han var redd politiet skulle oppdage at han hadde kjørt fra sin hjemby Kristiansand til Oslo uten gyldig førerkort.

 

Statsadvokaten påpekte i følge Aftenposten at han fant dette merkelig med tanke på at mannen tross alt var siktet for gjengvoldtekt med en strafferamme på 21 års fengsel.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen