Mobilsponsing kan ta slutt

Kjøper du en mobiltelefon med bindingstid, så forplikter du deg juridisk til å holde din del av avtalen. For å sikre seg mot at du bruker din nye sponsede mobiltelefon med SIM-kort fra konkurrenten, kan operatørene legge inn en lås i mobiltelefonen som skal gjøre dette umulig.

Lovlig?
Men det finnes selskaper som spesialiserer seg på å fjerne slike låser. Om dette er lovlig eller ikke er ikke prøvet i rettssystemet.

- Vi misliker denne typen aktivitet veldig sterkt. Vi blir ikke mindre provosert når noen lager butikk av å bryte juridisk bindende avtaler, sier informasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom til Aftenposten. Også Telenors Atle Lessum stiller spørsmål ved lovligheten av denne tjenesten.

- Hvis dette brer om seg, vil ikke vi sitte stille og se på det. Vi vurderer å bruke ressurser på å forfølge det, sier Wormdahl i følge Aftenposten.

Mer forsiktige
Denne trenden kan slå beina under markedet for billige telefoner. Både NetCom og Telenor forteller at de vil bli mer forsiktige med å tilby billige telefoner dersom mange av avtalene blir brutt, skriver avisen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen