Test

Mobilspillglede for helgen

Vi tar opp tråden i spilltestene våre igjen, og denne gangen har vi blant annet fanget mus og startet en mafia.

Iphone

Parachute Ninja

Dette spillet er en slags merkelig sidescroller. Parachute Ninja minner tidvis mye om en slags krysning mellom nylig testede Angry Birds og Abduction.

Man skal altså forflytte seg oppover mesteparten av tiden, og dette gjør man ved hjelp av sprettertaktig spillmekanikk - på samme måte som man skyter fuglene i Angry Birds.

Man må også forflytte seg sidelengs tidvis. Ved å trykke på skjermen folder den vesle ninjaen lynraskt ut en gedigen fallskje... eh, paraply. Når denne er foldet ut styrer man ninjaen ved å tilte telefonen fra side til side.

Man hopper altså mellom sprettertliknende plattformer. Mellom disse støter man på ulike hindringer som pigger og vifter. Til tross for at det er et relativt enkelt spill innholdsmessig har utviklerne klart å presse inn overraskende store mengder variasjon i brettene.

Parachute Ninja er som et slags sammensurium av gode idéer fra ulike spillvinnere på trykkskjermtelefoner. Dermed føles ikke konseptet helt duggfriskt, men det fungerer likevel godt.

Parachute Ninja kan lastes ned fra App Store i en gratis utgave med færre brett, eller fullversjon til hele 6 kroner.

Android

M:mafia

Du er en mafiaboss, du kan skaffe deg flere crew-medlemmer, kjøpe våpen, beskyttelse og kjøretøy, du kan slåss mot andre gjenger og du kan utføre jobber som utelukkende inkluderer ulovlige gjerninger.

Kontanter og våpen flyter rundt deg, og du bør sette pengene i banken for at ikke andre mafiagrupper skal stjele de fra deg.

Vi snakker altså om et rollespill, der du forholder deg til tallverdier for styrke, helse, hvor god du er i slagsmål og mye annet. Du kan legge til andre som spiller det samme spillet som crew-medlem og sammen kan dere ta over underverdenen.

Alt i alt er dette et rollespill du ikke trenger å bruke altfor lang tid på å sette deg inn i før du sliter med å legge fra deg mobilen.

Spillet finnes i en rekke gratisversjoner i Android Marked.

Symbian S60

Crazy Penguin Party

Navnet sier egentlig det meste. Du er en pingvin, og skal gjøre forskjellige merkelige ting. Som regel handler det om å fange så mange stjerner som mulig på veien til mål, og du bør komme dit så fort som mulig.

Du kan hoppe mellom isblokker med en "jetpack" på ryggen, hoppe på magene til isbjørner som ligger og hviler seg, eller bruke en oppblåsbar fisk som hoppeball.

Spillet er underholdende nok, og er gratis i Ovi Store.

Windows Mobile

Planet Protector

I Planet Protector går spillet logisk nok ut på å beskytte en planet. Du har et romskip som går i bane rundt planeten og dette er av den krigerske sorten.

Nye farer kommer til fra alle kanter rundt planeten og det er om å gjøre å skyte ned disse. Underveis får man power-ups og bonuser basert på de forskjellige fiendene man skyter ned.

I det hele tatt er Planet Protector en slags stillestående shoot-em-up-variant der fiendene kommer til deg, i stedet for at du farer frem i retning av fiendene.

Spillopplevelsen er umiddelbar og lett å få grep om. Kontrollene virker også svært enkle og presise.

Dette er kjapp moro som tåler å bli plukket frem når som helst - kanskje spesielt til korte pauser, fremfor de av lengre kaliber. Noe av handicappet til Planet Protector er nok at det er litt ensformig og ikke tåler så fryktelig langvarig spill. Det er nok først og fremst high score og seg selv man ender opp med å krige mot over tid.

Spillet kan lastes ned gratis fra tjenesten Opn Market for Windows Mobile. Vær obs på at det krever høyoppløselig skjerm.

Java

Catch a Mouse

Dette er et forholdsvis enkelt puzzle-spill. Her skal man plassere ut musefeller ut over et område med store forekomster av musehull. Musen på brettet forsøker å komme seg unna, men den er heldigvis ganske treg - den kan nemlig kun bevege seg et felt for hver gang du setter ut en musefelle.

Dette fører til en slags avansert form for bondesjakk der målet er å bokse inne musen. Dette kan gjøres med mange strategier. Det som fungerer beste på de tidligste brettene er nok å få musen bakpå, slik at den er et trekk bak deg.

Spillet består av 70 brett, og de første ti går unna svært fort, men vanskelighetsgraden stiger fort, og man må belage seg på å bruke lang tid på siste halvdel av brettene.

Spillet kan hentes fra Telenors WAP-sider og koster 50 kroner.

Se våre andre spilltester
Full krig mellom fugler og griser
Fire utfordringer, og en hoppende ku
Fly F16 eller kverk snikende ulver i parykk
Ta en actionpotet
Mobilspill til helgen
Fra slemme månemenn til rolige fiskevann
Søl bort helgen med mobilspill