Mobilspill tar av

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Gameloft

Gameloft er et fransk selskap som hovedsaklig utvikler mobilspill. Selskapet er eid av Ubisoft.
I fjor mottok Gameloft prisen for "Årets mobilspill" for spillet "The Origon Trail". Året før dro selskapet i land et et lass med priser for "Assassin's Creed".
Uten at det finnes nøyaktige tall, regnes Gameloft som den største spillprodusenten i mobilbransjen.
Redaksjonsfavoritten: Chuck Norris: Bring the pain.
Redaksjonsfavoritten: Chuck Norris: Bring the Pain.

For ikke veldig mange år siden var et mobilspill noe som var forhåndslagret på telefonen, og som fungerte som lett underholdning mens du satt på bussen.

Mobiltelefonen har heldigvis blitt vanvittig mange ganger kraftigere, har fått store fargeskjermer, bedre lyd og mer minnekapasitet siden den gang, noe som har åpnet opp for å lage langt mer utfordrende og langvarige titler.

Gameloft har helt fra starten vært blant de største leverandørene av mobilspill, og i år kunne de melde om en ny milepæl: 200 millioner solgte titler.

Flere ansatte enn Blizzard

Selskapet har for øvrig gått i pluss helt siden 2003, og har gradvis utvidet staben sin, frem til 2007, da de økte bemanningen med 50 prosent, og endte på rundt 4000 ansatte. Til sammenligning har spillgiganten Blizzard – som blant annet står bak Warcraft-, Starcraft- og Diablo-serien – "bare" 2700 personer på lønningslisten sin.

Den største kunden hos Gameloft er i dag Apple. På App Store finner du i dag rundt 30 titler til Iphone og Ipod Touch, og det meldes om en "betydelig økning" i utvalget i løpet av året.

Med både trykkskjermer, bevegelsessensorer og stadig flere morofunksjoner, er det liten tvil om at spillene til mobiltelefoner vil bli mer og mer avanserte. Det finnes allerede i dag en nærmest komplett versjon av klassikeren Civilization for Iphone, og vi har mer snacks i vente.

Kilder: Macworld, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen