Mobilspill er viktigst

Mobilspill blir en stadig større gullgruve for både innholdsleverandører og mobiloperatørene. Dette kommer til tross for minimal markedsføring. Musikk, derimot, som har nytt godt av en massiv markedsføring, har fortsatt et stykke igjen før det tar av. Mobil-TV har forsiktig blitt lansert av operatørene (Les om Netcom og Telenors lansering), men ennå har ikke kundene brukt dette i noen stor grad.

Les mer:
- Rubenmann parkerer mobil-TV-mytene
-Ti gøyale spill for mobilen
- Vil ikke se TV på mobilen

Teleavisen skriver at det sannsynligvis ble solgt godt over 700.000 mobilspill i Norge. Telenor alene selger 40.000 i måneden fra sine wap-portaler, altså nesten en halv million spill i året.

– Det kjøpes 400-500 spill fra vår wap-portal hver eneste dag, forteller Marius Halle i NetCom til Teleavisen.

I tillegg vet vi at Aspiro (som blant annet eier Inpoc) og andre aktører selger spill utenom mobiloperatørenes portaler, og det reelle tallet kan derfor være mye høyere enn 700.000.

Tjener grovt på spill
Spillene blir sakte men sikkert dyrere. Mens grensa for en innholdstjeneste var ti kroner i år 2000, går nå mange spill for 100 kroner. Det vanligste er at de går for mellom 50 og 70 kroner spillet. Ganger man 60 kroner med 700.000 , ser vi at salg av mobilspill er lukrativt for operatørene som sitter med mesteparten av inntektene.

– Musikktjenester er noe alle må ha. Men marginene er små, og noen stor butikk blir det ikke selv om volumet kan være imponerende. Da stiller det seg annerledes med mobilspillene, her er det fint mulig å sitte igjen med litt penger, uttaler Halle til Teleavisen.

Gratis

Med så dyre mobilspill, er det kanskje på tide å lete etter billigere alternativer. På mobilen.no har vi en rekke gratisspill du fritt kan laste ned, og på den måten spare penger.

Det du bør huske på ved kjøp av spill, er at du automatisk blir abonnent hos innholdsleverandøren. Dette koster oftest 30 kroner uka, eller 120 kroner måneden, og noen ganger mer. Dette kommer ofte i tillegg til det du betaler for selve spillene.

Vær derfor på den sikre siden, last ned mobilspill via PC.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen