Mobilsøk fra Google

Google har begynt å teste en egen søketjeneste for mobiltelefoner som lister opp nettsider optimalisert for å kunne å vises på små mobilskjermer. Disse sidene inneholder mye mindre data enn andre nettsider, noe som gjør at det blir rimeligere å laste dem ned til mobiltelefonen.

For å bruke mobilsøket går du inn på Googles hjemmeside via nettleseren på mobiltelefonen din, skriver inn søkekriteriet og velger 'Mobile Web (Beta)' som søkevalg. Kun sider formatert for små mobilskjermer vil vises. Disse nettsidene er skrevet i XHTML-format.

Flere kompatible nettsider er forventet å dukke opp i fremtiden ettersom bedrifter og andre får øynene opp for at de også bør være tilgjengelige for mobile brukere. Googles mobilsøk er foreløpig reklamefritt.

Også bildesøk
Mobilsøket tilbyr også et eget bildesøk samt muligheten til å søke etter lokale produkter og tjenester. Det siste kan være kjekt om du skulle være på ferie og lurer på hvor du kan finne nærmeste restaurant.

Å lese innhold på nettsider via mobiltelefonen blir stadig mer vanlig ettersom avanserte telefoner blir allemannseie og stiger i popularitet. Dette setter store krav til brukervennligheten på selve nettleseren, og flere firmaer deriblant Nokia setter nå alle kluter til i denne bransjen.

(Kilder: IDG, Google, ITNews)

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen