Mobilskjermer redder liv

I byen Villa Mercedes, Argentina, ble lyset fra mobilskjermer brukt av kirurger for å kunne gjennomføre en akutt blindtarmsoperasjon, melder Reuters.

En 29 årig mann lå på operasjonsbordet da strømmen gikk i sykehuset i den argentinske byen. Ifølge en talsmann fra sykehuset fungerte ikke generatoren ved sykehuser som den skulle. Familiemedlemmene til pasienten tok imidlertid affære og strømmet til med mobiltelefoner for å tilføre lys, siden anestesileger og kirurger var i mørke.

Trygt?
Pasientens bror mente lysene var ute i en time og at narkosen var iferd med å gå ut. Sykehusdirektøren uttalte på sin side at operasjonssalen var ute av lys i maksimum 20 minutter. Uansett ble operasjonen gjennomført ved hjelp av mobilskjermene, et nyttig hjelpemiddel i akkurat den situasjonen.

Noe av det første vi tenker på er at mobiltelefonen ofte er full av smitte i form av bakterier og virus. Derfor bør du rengjøre den. Faktisk er det påvist hundre ganger flere bakterier på en mobil enn det er på et toalettsete. Kanskje mobilen egentlig ikke er noe særlig å vifte over åpne operasjonssår?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen