Mobilskatten består i 2007

Alternativ tekst mangler

I november i 2005 fikk norske skattebetalere ett nytt ord å hanskes med, nemlig mobilskatt. Og den forhatte mobilskatten er også inkludert i regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2007.

Kort fortalt innebærer mobilskatten at du må betale mer i skatt hvis du tar med deg mobiltelefonen hjem. Dette gjelder også hvis du må ha med deg telefonen på grunn av vaktordninger og tilgjengelighet til jobben etter arbeidstid. Du kan lese flere detaljer om mobilskatten i saken vår "Den nye mobilskatten".

Siden regjeringen først innførte mobilskatten har protestene haglet fra alle kanter av næringslivet. Ansatte i politiet har for eksempel latt jobbtelefonen ligge igjen på kontoret etter arbeidstid, mens flere fagforeninger har kalt skatteordningen kvinnefientlig.

Hvis regjeringen får det som den vil, skal mobilskatten altså videreføres i statsbudsjettet for neste år. Det liker ikke Randi G. Bjørgen, leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund.

- Henger ikke på greip
- Det henger ikke på greip. Regjeringen snakker om behovet for et fleksibelt, kvinne- og distriksvennlig arbeidsliv. Skatt på moderne elektroniske arbeidsverktøy virker akkurat i motsatt retning, sier hun til DN.no.

Hun sier at satsene er alt for høye, noe som betyr at folk må betale for å få bruke elektroniske verktøy i arbeidet sitt.

- Det er helt utrolig i det såkalte kunnskapsnorge, sier Bjørgen.

(Kilder: DN.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen