Mobilsjokk fra Dell

Som mobilprodusent er kanskje ikke Dell den mest erfarne i klassen, men i fjor lanserte de i alle fall en modell på det kinesiske markedet. Langt mer interessant er nyheten som har lekket på internett i dag: Dell kommer med fire mobiltelefoner mot slutten av året som på papiret ser temmelig lovende ut.
Med navn som Lightning, Thunder, Flash og Smoke er i alle fall Dell klare til å ta mobilmarkedet med storm.


Dell Lightning – Windows Phone 7
Av de fire kommende mobilene virker Lightning som den mest spennende. AMOLED-skjermen (kapasitiv) er på hele 4,1-tommer, men det er bare begynnelsen. Prosessoren er en Qualcomm Snapdragon med hele 1 GHz hastighet, den har 512 MB RAM, turbo-3G og WLAN, 8 GB telefonminne og plass til microSD-kort, samt utrekkbart tastatur. Operativsystemet den kjører er Windows Mobile 7. Videre har Dell Lightning full støtte for både Flash og Silverlight – en klar fordel hvis du skal de video på mobilen.
Dette lover altså bra hva gjelder tekniske spesifikasjoner. I tillegg har Lightning selvsagt Bluetooth 2.1 og et 5-megapikselkamera. Mobilen har en stilren design som bidrar til å gjøre den til en spennende nykommer på markedet. Ifølge Engadget Mobile er det dessuten sannsynlig at mobilen kan oppgraderes slik at den får LTE/4G-støtte mot slutten av neste år. For spillentusiaster kan det for øvrig være kjekt å vite at denne mobilen vil integreres med Xbox Live – uvisst på hvilken måte.

Dell Lightning er ventet på markedet i slutten av 2010, ifølge ryktene.

Dell Thunder – Android v2.1
Hvis du foretrekker Android OS og et bedre mobilkamera kan Dell Thunder være mer aktuell. Mobilen har et 8-megapikselkamera med autofokus, ansiktsgjenkjenning og LED-blits, noe som kanskje gjør den hakket mer interessant for deg som tar mye bilder med mobilen. I tillegg skal det være tilrettelagt for bruk av sosiale medier som Facebook og Twitter i selve brukergrensesnittet til Dell (Stage UI). Telefonen har også full Flash-støtte, som er gunstig med tanke på videoavspilling. Lanseringstidspunkt er etter sigende i siste kvartal av 2011.

I likhet med Lightning har telefonen en 4,1-tommers kapasitiv AMOLED-skjerm og Qualcomm Snapdragon 1 GHz-prosessor, samt turbo-3G og WLAN. Men på Thunder er det ikke et uttrekkbart tastatur.

Dell Flash – litt enklere Android
Det er viktig å satse bredt, og med Lightning og Thunder i toppsjiktet faller nok Flash heller inn i kategorien mellomklassen. Øvre mellomklasse, vel og merke, for det er lite å utsette på spesifikasjonene på denne mobilen også. Skjermen er dog noe mindre, 3,5 tommer, og her er det snakk om en WVGA LCD-skjerm. Prosessoren er på 800 MHz, og både RAM og ROM er på 512 MB. Minnekortstøtten skal være på hele 64 GB, til tross for at 32 GB microSD-kort nettopp har kommet på markedet.
Dell Flash kjører Android Froyo OS v2.2 i kombinasjon med deres eget brukergrensesnitt Stage UI. Av andre funksjoner kan vi nevne et 5-megapikselkamera med autofokus og bildestabilisering, HSPA-støtte inntil 14,4 Mbit/s, WLAN, og Bluetooth 3.0. Denne telefonen skal ifølge ryktene komme på markedet i første kvartal 2011.


Dell Smoke – vertikal qwerty
Dell Smoke er i likhet med Flash en mellomklassemobil som kjører Android Froyo OS v2.2 kombinert med Stage UI. Vi tipper at denne vil koste rundt en tusenlapp mindre enn Flash. Skjermen er på kun 2,8 tommer, og her er det trolig snakk om en TFT-skjerm med lavere oppløsning (ikke bekreftet). Prosessor, mobilkamera og støtte for HSPA og WLAN er tilsynelatende likt som på Flash. Minnekortstøtten er imidlertid på ”kun” 32 GB og Smoke har bare støtte for Bluetooth 2.1 (A2DP).
Det interessante er at Smoke har et qwerty-tastatur under skjermen – når du holder den vertikalt – og ut fra bildene kan det se ut som om dette faktisk kan fungere greit i bruk. Det får vi svar på i 2. kvartal 2011 da Dell Smoke ifølge ryktene blir lansert.
En offisiell lansering fra Dell er trolig nært forestående.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen