Mobilsjekking blir pop

Du har kanskje hørt om toothing, eller sjekking via blåtann? Etter et par år i dvale, har fenomenet blusset opp igjen, og stadig flere bruker blåtannfunksjonen på mobiltelefonene sine til å finne seg en kjæreste.

Det hele begynte i 2004, da en britisk nettjournalist lagde en nettside fylt med fiktive historier fra venner hvor de skulle ha benyttet blåtann til å sjekke opp andre. De store nyhetsorganisasjonene, som BBC og Reuters, bet på spøken, og toothing ble en verdensnyhet. Populært ble det også, og mobiltelefonen var en stund det heteste sjekkeverktøyet du kunne bruke.

Toothing er like enkelt som det er genialt. Det eneste du behøver å gjøre er å aktivere blåtann-funksjonen på mobiltelefonen din. Dermed kan andre som søker etter blåtann-enheter i nærheten, finne din telefon og sende gratis tekstbaserte beskjeder til deg. Du kan også søke etter andre telefoner med blåtannfunksjonen aktivert, og sende anonyme beskjeder til eieren.

Rosinen i pølsa er at begge parter er anonyme, med mindre du eller motparten velger å avsløre navnet sitt. Du gir heller ikke fra deg verken mobilnummer eller annen personlig informasjon.

I følge Reuters har toothing-fenomenet for alvor blusset opp igjen. På L'Elephant, en bar i Milano, arrangeres det hver uke kurs i blåtannsjekking. Barens leder, Massimo Maruccia, morer seg stort når de besøkende tester ut den mobile sjekkemetoden.

- Det er kjempegøy. Vi får oss en god latter bak baren, når vi ser folk granske rommet for å finne den senderen bak beskjedene, sier han til Reuters.

Fabio Moretti driver Italias største nettside for blåtannsjekking, www.bluetoothing.it. Han kan nå telle 2 500 medlemmer på nettstedet.

- Det handler om å ha det gøy og treffe andre mennesker, og om å ta en prat på en nattklubb. I tillegg finnes det et kommersielt aspekt, og det må vi ikke glemme, sier han til Reuters.

(Kilder: Textually, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen