Mobilsalget tømmer lagrene

Av Bjørn Veseth

 

Oppsving i verdensøkonomien og stor etterspørsel på kameratelefoner har fått fart i mobilsalget etter lengre tids stagnasjon.

 

Rekker ikke julerushet 

Men salgsveksten kommer overraskende på enkelte produsenter som får problemer med å tilfredsstille etterspørselen i julerushet, da flere titalls millioner kameratelefoner skal legges under juletrærne.

 

- De første tegnene på svikt i forsyningene dukket opp i august, og er blitt stadig tydeligere de siste ukene, sier en talsmann for Komsa, et distributør som forsyner 6 000 butikker i Tyskland med mobiltelefoner, til Reuters.

 

Tatt på sengen

Sony Ericsson har problemer med å levere nok av de mest populære modellene og sliter med å få oppfølgeren til den populære P800 ut i butikkene før jul.

 

Siemens, som har lansert flere etterspurte modeller i høst, sier at lagrene er i ferd med å tømmes. Konsernsjef Heinrich von Pierer innrømmer at Siemens ble tatt på sengen av den økte etterspørselen.

 

Økning 17,5 prosent 

Strategy Analytics estimerte i slutten av oktober mobilsalget globalt til 492 millioner. NÃ¥ er denne prognosen oppjustert til 504 millioner.

 

I fjor ble det solgt 429 millioner mobiltelefoner verden over. Om prognosen holder – og den kan like gjerne bli overskredet i julerushet – vil årets økning bli 17,5 prosent.

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen