Mobilsalget til værs

Analysebyrået Gartner kunne nylig vise frem sin rapport for mobilsalget i andre kvartal, og her etterlates det ingen tvil om at markedet er begeistret. Mobilsalget steg ikke mindre enn 35% på verdensbasis i forhold til samme kvartal i fjor. I alt ble det solgt over 150 millioner enheter i andre kvartal, og analytikere gir kamera og fargeskjerm æren for mesteparten av veksten.

Mens mobilbrukere i Europa nå bytter ut sine gamle telefonen mot nye fargeskjermsmodeller med innebygget kamera, vokser markedene i Asia og Sør-Amerika på nye brukere i en vanvittig hastighet. Her er det viktig med tilgang på billige modeller, og det er ingen tvil om at produsenter som Nokia, Siemens og Motorola vil kjempes hardt om disse markedene.

På markedsfronten er det store bevegelser. Ikke uventet fortsetter Nokia nedturen, og har klart og tydelig ikke kommet seg enda fra sjokket tidligere i år hvor den finske produsenten mistet nesten 10 prosent av sin markedsandel. Nokia leder allikevel an med 29,7 prosent, og ligger langt foran nestemann Motorola.

Motorola sliter med å holde sin andreplass fra erkerival Samsung. Mens Samsung stadig får et bedre fotfeste i det europeiske markedet, sliter Motorola i flere av sine store marked som Kina. Gartner spår blant annet at Samsung snart vil gå passere Motorola og innta plassen som verdens andre største mobilprodusent.

I tredje sjikt finner vi Siemens og Sony Ericsson. Mens Siemens har opplevd et tungt år med svikt i økonomien og tap av markedsandeler, har Sony Ericsson skutt fart og kommet seg over kneiken på 5 prosent, og stabiliserer seg nå som verdens femte største mobilprodusent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen