Mobilsalget på vei oppover

Smarttelefonen får mye av æren for denne veksten. I følge nettstedet DigitalMediaEurope har salget av denne typen telefoner økt med 70 prosent. Samtidig har økningen i salget av vanlige telefoner vært på litt mer beskjedne 23 prosent. Selv om salgstallene til de smarte telefonene har skutt i været har de fremdeles bare en markedsandel på 5 prosent.

Nokia fremdeles markedsleder
En av produsentene som har fått merke denne utviklingen er Nokia. Enda produsentens salg av smarttelefoner har økt med 40 prosent i Sverige, har det totale salget sunket med 8 prosent. Selv med en så stor nedgang i salget er Nokia enda den største mobilprodusenten i Europa med over 34 prosent av markedet.

En årsak til at Nokia mister markedsandeler er at andre mobilprodusenter har blitt mer tydelige i markedet og øker sin markedsandel. Særlig gjelder dette Samsung og Sony Ericsson. Med en markedsandel på mellom 10 og 15 prosent har de blitt seriøse konkurrenter til Nokia.

Nokia forventer en økning av telefonsalget til neste år. De vil presentere en rekke nye telefoner i mellomklassen og i den dyreste klassen. Det vil bli satset både på smarttelefoner og vanlige telefoner.

Samtidig som flere typer mobiler har kommet i butikkene har innholdet i mobilene endret seg drastisk. Både tradisjonelle telefoner med mange funksjoner og smarttelefoner har blitt mer tilgjengelige og prismessig mer gunstige. Noe som er gode argument for å kjøpe en ny telefon.

Dette er en utvikling IDC mener vil fortsette. Med flere mobilprodusenter på vei inn på markedet, og nye modeller fra de som allerede er her vil salget av telefoner øke enda mer det neste året. Mobiltelefoni ser ut til å være et marked som ikke har et metningspunkt. Så lenge produsentene kommer med nye telefoner med nye funksjoner så er kundene der.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen