Mobilsalget har stagnert

Alternativ tekst mangler

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker mobiltelefoner. I flere år har salget av mobiltelefoner økt hvert eneste år, og mobiltettheten her i landet har for lengst nådd 100 prosent.

Men nå har mobilsalget stagnert. I løpet av årets første halvdel ble det solgt 901 872 telefoner, altså over 80 000 færre telefoner enn første halvår av 2005.

Stagneringen kommer ikke som noen overraskelse på Elektronikkbransjen, som har samlet inn tallene.

– Dette måtte skje. Det er grenser for hvor ofte folk skifter mobiltelefon og hvor mange telefoner den enkelte har. Det er over 4,5 millioner mobilabonnement i Norge. Det betyr at alle har hvert sitt abonnement. Når vi da vet at det faller bort en gruppe barn som ikke har mobiltelefon og også noen eldre, betyr det at det er en betydelig gruppe som har flere abonnement, sier Synnøve Bjørke, administrerende direktør i Elektronikkbransjen, i en pressemelding.

- Handler om mote
Bjerke forteller at den gjennomsnittlige nordmann bytter mobiltelefon annen hvert år. Den viktigste grunnen til at vi kjøper oss mobiltelefon er ikke at den telefonen vi allerede har er utslitt. Her er det snakk om mote, og unge mennesker kjøper ny telefon oftere enn andre grupper.

Men av de telefonene som selges, er stadig flere 3G-telefoner. I juni i år ble det solgt nesten 64 000 3G-telefoner. I fjor på samme tid var salgstallene tilnærmet lik null. Hittil i år har 3G-telefoner stått for nesten 20 prosent av det totale mobilsalget.

– Man er ikke lenger avhengig av å ha med seg datamaskinen for å sjekke e-post eller sende og motta datafiler. Men er tilgjengelig på nettet over alt. Ulempen er at man alltid er tilgjengelig, og av den grunn kanskje i mindre grad til stede der man faktisk befinner seg, sier Bjørke.

Og skal vi tro Elektronikkbransjens spådommer, vil 700 000 eie en smarttelefon før året er omme.

(Kilder: Elektronikkbransjen)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen