Mobilsalget flater ut

  • Endret

I fjor kjøpte vi hele 692 millioner mobiltelefoner. Dette er en vekst på 34 % sammenlignet med året før. Den eksplosive veksten skyldes store fremskritt på teknologifronten, noe som førte til at folk ville ha nye mobiltelefoner med fargeskjerm og kamera.

Veksten i salget vil fortsette utover i 2005, men i et mye lavere tempo enn tidligere. Dette er et direkte resultat av det enorme salget i fjor. Det forventes å selges 760 millioner enheter i år, noe som er en økning på 10 % fra i fjor. Når vi så entrer 2009 vil salget ha en årlig økning på 5 %.

Mobiltelefonene som vil sørge for de fleste utskiftningene i årene fremover vil være telefoner med støtte for spill og musikkavspilling. Etterspørselen etter 3G-telefoner vil spres over flere år, ettersom 3G-nettet bygges ut og tjenestene blir tilgjengelig rundt om i verden.

Det er analysebyrået IDC som står bak undersøkelsen og resultatet har likheter med spådommene til blant annet Gartner. IDC forventer at størstedelen av det økende mobilsalget i år vil komme fra land med voksende økonomi, som nasjoner i Asia og Afrika.

(Kilder: TopTechNews, CMP)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen