Mobilregning på under 100 kroner

Mobilregning på under 100 kroner

Hvilket mobilabonnement du bør velge avhenger av ditt bruksmønster. Hvor mye ringer du? Hvor mange tekstmeldinger sender du? Bruker du datatrafikk? Dette er spørsmål du bør stille deg selv før du bytter mobilabonnement. Ved hjelp av tjenestene Ringepriser og Telepriser, kan du danne deg et godt bilde av hvilke abonnementer som bør være mest aktuelt for deg.
Det er for tiden stor konkurranse blant operatørene om å kapre til seg storbrukerne, en kategori mange kanskje føler seg hjemme i, men samtidig finnes det en rekke gode tilbud på markedet for deg som bruker mobilen litt mindre hyppig.
Lavprisoperatører
Et par kjappe sjekk på Ringepriser, hvor vi plotter inn få samtaler, relativt lite SMS, og svært begrenset med datatrafikk, er det tre operatører som utmerker seg i det lavere sjiktet – nemlig One Call, Tele 2 og Chess. Finansmann Idar Vollviks Ludo Mobil har presentert priser for det kommende abonnementet Ludo Mobil Gul, som også vil havne i samme kategori når det kommer på markedet i løpet av mars.
Etter at Tele 2 reduserte ringerabatten på abonnementet Sheriff med 50 kroner per måned for nye kunder, er lavprisabonnementet ikke lenger overlegent One Call Mobil Faktura på pris.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 For deg som ringer lite
Det er selvsagt en umulig oppgave å definere hvor lite en ”småbruker” ringer, sender tekstmeldinger eller bruker datatrafikk. Dette er nemlig svært individuelt, og kan også variere fra måned til måned. For å danne oss et bilde av hvilke abonnementer som havner øverst på listen over de billigste abonnementene for deg som bruker mobilen sjeldent, plottet vi inn følgende i Ringepriser: Sju samtaler à tre minutter, 15 SMS, én MMS, og én megabyte data – per uke.
Da havnet One Call Mobil Faktura (28 kroner per måned) på første plass, og Tele 2 Sheriff (37 kroner per måned) på andreplass. Spranget ned til de øvrige abonnementene var stort, og neste abonnement på listen ble Chess Premium (96 kroner per måned). Legger vi til noen flere ringeminutter, SMS, og mer datatrafikk, utjevner det seg noe, men det er fortsatt One Call Mobil Faktura og Tele 2 Sheriff som utmerker seg som de rimeligste alternativene for deg som ringer lite.
Velg riktig abonnement
Ringer du mer enn det vi har foreslått i eksempelet ovenfor, kan det imidlertid være at et annet abonnement passer bedre for deg. Har du særskilte behov eller preferanser, som for eksempel at du sender masse SMS, eller bruker mobilsurfing hver dag, vil abonnementer med henholdsvis inkluderte tekstmeldinger/lav SMS-pris, og abonnementer med billig datatrafikk komme bedre ut i prissammenligningen. Her følger de kalde fakta om Norges biligste abonnementer for ”småbrukerne”:
Lavprisabonnementene
Abonnement mnd.pris oppstart minuttpris pris SMS pris data annet
One Call Mobil Faktura 0 kr. 59 øre 65 øre 40 øre 99 øre/MB. 120 ringeminutter, 90 SMS inkludert per mnd.
Tele 2 Sheriff 0 kr. 59 øre 79 øre 39 øre 12 kr./MB. 125 kr./mnd. trekkes fra samtalekostnader og SMS. Ikke lik pris Norge/Sverige.
Chess Premium 0 kr. 0 kr. 60 øre 29 øre 6 kr./MB. 39 kr./mnd minimumsfakturering.
One Call Mobil Aktiv 0 kr. 39 øre 39 øre 39 øre 99 øre/MB. 99 kr./mnd minimumsfaturering.
Tele 2 Uno 0 kr. 0 kr. 48 øre 29 øre 5,50 kr./MB. Ikke lik pris Norge/Sverige.
 
Dette omhandler kun pris, og faktorer som for eksempel kundeservice, tilleggstjenester, og dekning er ikke tatt med i betraktningen. Med unntak av Chess Premium, kan du ikke kjøpe ny mobiltelefon med noen av disse abonnementene. Med nevnte Chess-abonnement betaler du imidlertid en nedbetalingsavgift i tillegg til månedsprisen, dersom du velger å tegne dette abonnementet ved kjøp av ny telefon.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen