Mobilregning på over 455.000 kroner

En mann på 22 år mottok en regning på 84 000 kanadiske dollar, eller over 455 000 norske kroner. Etter medieoppstyr fikk kunden redusert regningen til rundt 3400 kanadiske dollar (18 214 kr), men selskapet poengterer uansett at det ikke har skjedd noen feil fra deres side, og at de kun reduserte beløpet for å "være snille".

Les mer:

-
Mobilregning endte på 30.000 kroner
- Velg riktig abonnement
- Unge konkurs etter mobilbruk

Vodka eller Internett
"Offerets" far har uttalt at mobilen ble brukt som modem, men at surfingen var inkludert i abonnementet hos Bell Mobility på ti kanadiske dollar i måneden.

Kunden jobbet på et oljefelt, der han skal simpelthen kjedet seg så mye at han lastet ned filmer og høyoppløselige bilder via mobilen.

- Han jobber noen ganger alene på feltet, i et skur. Hva skal han gjøre? Drikke vodka eller gå på Internett, spør kundens far.

Ble ikke varslet

Han skal også ha uttalt at forbruket var på 59 000 kanadiske dollar (cirka 316 000 kroner) i november, og at det nå har steget til 84 000 kanadiske dollar (455 000 kroner). Det oppsiktsvekkende er at kunden ikke er varslet eller at kontoen er sperret etter å ha oversteget et visst beløp.

Selv etter at Bell reduserte regningen til rundt 18 000 kroner er ikke kunden helt fornøyd, og mener det uansett er for dyrt for folk flest. En talsmann fra Bell skal ha sagt at kontrakten ikke dekker filnedlastning til PC, og at dette fremgår tydelig i kontrakten til kunden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen