Mobilrefill fra pennprodusent

Det franske firmaet Bic selger ti millioner barberhøvler, og fem millioner plastlightere på daglig basis, men først og fremst selger de penner.

Over hundre milliarder penner har de produsert i løpet av 30 år, så det er ingen tvil om at de har en enorm ekspertise på engangsprodukter.

Nå skal de muligens satse på enda et engangsprodukt, nemlig engangsampuller til bruk av mobile brenselsceller.

Les mer:

-Brenselsceller tar over for mobilbatteri
- Mobilen går på vann
- Spritmobilen rykker nærmere

Erstatter batteriet
Elektronikkprodusenter ønsker å bruke brenselsceller fordi dagens oppladbare batterier ikke klarer å levere nok strøm til dagens energikrevende mobiler.

Du må som regel lade mobilen din daglig dersom du bruker den til å surfe, ringe og korrespondere. Med brenselceller trenger du aldri mer å lade mobilen. Alt du trenger å gjøre er å ta ut en tom patron, og sette inn en ny.

- Ufordringen er at det må gjøres så brukervennlig som en penn, og den må gjøres sikker, sier Bics prosjektleder Steve Burkhart til businessweek.com.

Brenselsceller ble kommersialisert for femti år siden, og er brukt i diverse industrier.

Bic har ingen ønsker om å lage selve brenselscellene, men ønsker å overlate den delen til eksempelvis Samsung og LG, som er i full gang med å få brenselscellene så små, og billige at de egner seg til mobiltelefoner.

Les  mer om dette her
.

Hvis elektronikkprodusentene benytter seg av disse, ser Bic en enorm mulighet for å levere engangs-patroner, som kan ligne på pennepatroner til fyllpenner.

Hver av disse patronene koster i overkant av ti kroner, men kan da la mobiltelefonen gå i ukesvis av gangen. Dersom Bic og brenselscelle-produsentene kan konstruere dette riktig, kan de altså forlenge taletiden for en mobitelefon betraktelig.

Like om hjørnet

Selv om flyselskapene ikke lar deg ta med sjampoflasker på over 100 milliliter, har internasjonale luftfartsautoriteter nettopp vedtatt at det er greit for flypassasjerer og ansatte å ta med seg flytende brensel til brenselscelle-drevne apparater.

Tidligere i år har Toshiba vist frem tre prototyper som ble drevet av denne teknologien; en mediespiller, en mobiltelefon og en laptop.

Medis Technologies kommer snart ut med en enkeltstående brenselscelleenhet til de som vil lade sin vanlige mobiltelefon. Apparatet som da koster 25 dollar, eller cirka 140 norske kroner, vil kunne gi nok strøm til å snakke i hele 30 timer.

Militæret er også begeistret over muligheten til å slippe frakt av tunge, vanlige batterier. Brenselsceller som går på propan eller methanol kan nemlig levere fire ganger så mye strøm på bare halve vekta.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen