Mobilras i butikkene

Denne måneden kommer det hele 14 nye modeller i butikkhyllene, alle de store produsentene er med.

HTC

Legend

HTC Legend har nylig ankommet butikkene. Her har HTC latt seg inspirere av designen til selskapets egen Hero. Den utpregede "leppa" er imidlertid noe mindre hos Legend. Den nye telefonen har i tillegg deksler i aluminium.

Legend kjører Googles operativsystem Android, og er følgelig utstyrt med kjapp tilgang til mange av Googles tjenester.

Telefonen har en 3,2 tommer stor skjerm, et fem megapikslers kamera, samt super-3G. Wi-Fi er også på plass, dersom surfetrangen skulle bli ekstra stor.

Legend koster fra 3700 kroner og oppover.

Desire

I likhet med Legend kjører også Desire Android. En ulikhet mellom de to telefonene er at Desire har større skjerm, nemlig 3,7 tommer.

Også her finner du alle muligheter du trenger for å kunne surfe på nett: Super-3G og nedover, pluss Wi-fi.

Kameraet kan ta bilder i fem megapikslers oppløsning, og GPS er også på plass.

Desire koster fra 3900 kroner og oppover.

HD mini

Synes du HD2 er for stor, vil det kanskje glede deg at du nå kan kjøpe HD mini. Dette er nemlig en slags miniversjon av HD2, med mange av de samme spesifikasjonene.

Den mest merkbare forskjellen er nok at HD mini har en mindre skjerm. Mens HD2s skjerm er 4,3 tommer stor, har HD mini en på 3,2 tommer. Også denne telefonen har et kamera med fem megapikslers bildeopløsning, samt autofokus.

Som som storebror, kjører HD mini Windows Mobile, nærmere bestemt versjon 6.5. I tillegg får du HTCs egne menyer, Sense, på toppen. Dette gjør navigasjon med fingrene enklere.

Det er foreløpig ikke klart hva HD mini vil koste når den kommer i butikkene.

Smart

Smart er en spesiell telefon mest fordi den kjører plattformen Brew. Brew kan sammenliknes med Java, og lar brukeren kjøre for eksempel programmer for å sende SMS, ringe og forskjellige nytteprogrammer.

På en måte kan man si at Brew er en smarttelefon for de som kjøper telefon med tanke på økonomien.

Menyene til Brew bærer sterkt preg av at HTC står bak telefonen, og både ikoner og menyer likner en god del på selskapets egne Sense-menyer.

Smart stiller til start med en 2,8 tommer stor skjerm, et tre megapikslers kamera og super-3G. Telefonen har ikke Wi-fi.

For de som liker å bruke mobilen til musikklytting, frister Smart med utgang for 3,5 millimeters plugg.

Nokia

6700 Slide

Dette er broren til 6700 Classic. Men selv om telefonene deler modellnummer, er det en del forskjeller mellom de. 6700 Slide er en skyvetelefon, og i tillegg billigere enn Classic-modellen.

6700 Slide har fokus på foto og sosiale nettsamfunn. Derfor har telefonen et fem megapikslers kamera med Carl Zeiss-optikk, noe som i teorien skal gi deg gode mobilbilder.

6700 Slide har en 2,2 tommer stor skjerm og 3G som raskeste surfeteknologi. Internminnet er på 45 MB, og et minnekort på 2 GB følger med i esken.

6700 Slide koster fra 1300 kroner.

N97 Mini Gold

N97 er en mindre utgave av den originale N97-modellen, og nå kommer den altså også i gull en gullfarget utgave. Hos N97 mini står kommunikasjon i fokus, og lar deg for eksempel bruke Facebook på en mer avansert måte enn du kan med andre mobiler.

Skjermen er 3,2 tommer stor og trykkbar. "Alle" teknologier er også på plass, slik at du kan surfe raskt både i mobilnettet og via trådløse soner.

N97 mini er også en aktuell kandidat for deg som reiser mye. Telefonen kommer nemlig med Ovi Maps - tidligere Nokia Maps - og en rekke reiseguider fra Lonely Planet.

Et kamera på fem megapiksler lar deg ta bilder, som du forøvrig kan lagre på telefonens 8 GB store minne.

N97 Mini Gold har foreløpig ingen pris.

6303i

Denne telefonen likner svært mye på 6303 Classic, som kom i fjor. Alle ytre mål og designfinesser er identiske. Unntaket er at den nye telefonen kommer i en del farger du ikke får forgjengeren i: Hasselnøtt, rosa, hvit og sølv, kaki og gull.

På innsiden er det noen små forskjeller. For det første har den nye telefonen 55 MB internminne, mens 6303 Classic har 17 MB. I tillegg gir den nye telefonen deg et dobbelt så stor minnekort (2 GB) med i pakken.

En nyere versjon av Bluetooth (versjon 2.1) er også på plass. Noen flere spill er forhåndsinstallert, nærmere bestemt åtte. Batteritiden skal også være noe forbedret.

6303i koster en drøy tusenlapp.

1616

1616 er en billigmodell med støtte for to GSM-frekvenser, og kun GPRS-teknologi til å surfe i mobilnettet. Skjermen er også nokså liten og lavoppløst. Med andre ord kan vi si at dette er en fin telefon for de som ikke ønsker å bruke den til surfing.

Trenger du imidlertid en lommelykt, er 1616 kanskje telefonen for deg. Den har nemlig en egen lommelykt på toppen.

Telefonen ser ikke ut til å ha noe internminne verd å nevne, noe som betyr at 1616 ikke kan brukes til musikklytting. Mobilen har imidlertid innebygget FM-radio og utgang for 3,5 millimeters lydplugg.

Det nærmest totale mangelen på moderne finesser, gjør at batteritiden til 1616 i teorien er lengre enn på de fleste andre telefoner. På papiret er telefonen satt til å holde ut 8,5 timer prating før den må lades om igjen.

1616 koster knappe 300 kroner.

Sony Ericsson

Hazel

Denne måneden kommer det én telefon fra Sony Ericsson, og det er Hazel. Denne mobilen har fokus på miljø, og er laget med større tanke på miljøet enn vanlige telefoner.

Hazel har en 2,6 tommer stor skjerm og støtte for alle surfeteknologier, inkludert Wi-fi. På baksiden sitter et fem megapikslers kamera. Dette har både autofokus, geomerking og andre finesser.

Internminnet til miljøtelefonen er på 280 MB, pluss at dette kan utvides med ekstra minnekort. Hazel er for øvrig en nokså tung telefon sammenliknet med andre semi-avanserte telefoner i dag, og veier 120 gram.

Hazel koster rett under 1800 kroner.

LG

GS290

GS290 er en ny trykkskjermstelefon fra LG. Skjermen er 3 tommer stor og har en oppløsning på 240 x 400 piksler.

Er du glad i å høre på musikk, stiller GS290 med 3,5 millimeters lydutgang og støtte for minnekort. FM-radio er også på plass.

Mens de aller fleste andre telefoner er avhengig av antenne i håndfrisettet for å motta radiosignaler, har GS290 en innebygget antenne.

GS290 er ingen reser på surfing, og Edge er den raskeste teknologien du får. Wi-fi er heller ikke på plass.

Hva GS290 koster er uvisst.

Viewty GT400

Dette er oppfølgeren til KU990. GT400 stiller med en tre tommer stor trykkskjerm, en oppløsning på 240 x 400 piksler og LGs eget menysystem S-class.

På baksiden av telefonen sitter et fem megapikslers kamera. Dette har i tillegg autofokus. Av annen underholdning kan det nevnes muligheten for minnekort slik at du kan høre på musikk, pluss FM-radio.

Bluetooth-profilen A2DP er også på plass, slik at du kan bruke trådløse hodesett når du lytter til musikk.

Til å surfe på nett har du alt du måtte behøve i norske mobilnett, altså alt fra laveste til høyeste hastighet. Wi-fi finnes imidlertid ikke.

Hva GT400 koster, er uvisst.

GS500

GS500 har samme størrelse og oppløsning som GT400 når det gjelder skjermen.

Også denne telefonen har minnekortstøtte. Internminnet er på 30 MB. Vil du bruke mobilen som musikkspiller, blir du derfor nesten nødt til å gjøre en investering i form av minnekort. Alternativt kan du lytte til telefonens FM-radio.

GS500 har støtte for alt fra GPRS til super-3G om du vil surfe mens du er på farten. Wi-fi finnes ikke.

Telefonen har et tre megapikslers kamera på baksiden.

GS500 har foreløpig ikke fått noen pris.

GD880 Mini

Selv om det ikke eksisterer noen større versjon av denne telefonen, og selv om den ikke er merkbart mindre enn andre telefoner i sin sjanger, har LG altså døpt den mini.

GD880 Mini har en 3,2 tommer høyoppløst trykkskjerm, nærmere bestemt 480 x 854 piksler.

Internminnet er på 100 MB, slik at du får plass til et godt knippe sanger før du må anskaffe mer minne i form av minnekort. En 3,5 millimeters lydutgang er også på plass.

Er det surfing som er tingen, har GD880 Mini både super-3G for mobilnettet og Wi-fi for trådløse soner.

Et fem megapikslers kamera er på plass, og dette har autofokus, ansiktsgjenkjenning og andre muligheter.

GD880 Mini har foreløpig ikke fått noen pris.

Samsung

S5350 Shark

S5350 er en telefon med fokus på design. Den er likevel ikke tapt bak en låvedør når det kommer til teknologi. Telefonen har nemlig super-3G for de som vil surfe kjapt i mobilnettet.

Et kamera på 3,2 megapiksler er også klemt inn, samt støtte for minnekort.

Skjermen er 2,2 tommer stor, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

S5350 Shark koster drøyt 1600 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen