Dette er ikke lenger urealistisk. (Bilde: Microvision)

Mobilprosjektøren nærmer seg

(Illustrasjon: Young Optics)
(Illustrasjon: Texas Instruments)

I dag har mobiltelefoner kraftig maskinvare, de har mye minne, de kan streame video fra nett, og grafikken blir stadig bedre. Skjermstørrelsen er det imidlertid ikke så mye å gjøre med, ettersom skjermen faktisk skal passe inn i telefonen, og telefonen skal gjerne være liten nok til at den passer i lommen.

En innebygd prosjektør ville løst dette problemet. Ved å skyte bildet rett på veggen i flere titalls ganger størrelse ville film, spill og annen multimedia skapt en helt annen opplevelse. For snart ett år siden skrev vi om Pico, en mikroprosjektør med maskinvare fra Texas Instruments. Nå ser det ut til at denne prosjektøren blir klar for salg til mobilprodusentene allerede i andre kvartal i år.

Pico skal kunne vise et bilde i DVD-kvalitet, direkte på veggen eller på et lerret. I motsetning til hva man skulle tro, skal maskinvaren heller ikke være særlig strømkrevende.

På YouTube finnes det allerede et lass med videoer som viser en protomodell av prosjektøren i aksjon, så at produktet fungerer, er det ikke lenger tvil om.

Sony Ericsson først ut?

Selv om et produkt tilsynelatende fungerer, er det mye som gjenstår for at det skal fungere inni en mobiltelefon. Det er derfor svært interessant at Sony Ericsson nylig skal ha sendt inn en patentsøknad på programvare som skal brukes for å justere bildet på prosjektører.

Om Sony Ericsson, Nokia eller noen av de andre store produsentene kommer med mobilprosjektører i år, gjenstår å se, men det ser absolutt lyst ut.

(Kilde: Gizmodo, Intomobile, Aboutprojectors)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen