Mobilproblemer hos LG

LG har de siste årene, sammen med andre store mobilprodusenter som Samsung og Motorola, seilet i medvind og solgt stadig flere mobiltelefoner.

Nå meldes det imidlertid at LGs mobildivisjon har økonomiske problemer. I følge TechWhack solgte mobilprodusenten 12 millioner mobiltelefoner i løpet av fjorårets tredje kvartal. Dette var én million mindre enn LG hadde regnet med å selge.

Skal vi tro IndiaTimes, kan grunnen til de lave salgstallene rett og slett sees i sammenheng med at selskapet har lansert for få modeller til å takle den økende konkurransen om kundene. Mens produsenter som Motorola, Nokia og Samsung lanserer modeller som aldri før, har det vært litt for langt mellom hver nye LG-modell.

Lee Jung-chul, analytiker ved Mirae Asset Securities, mener at det blir for overfladisk å bare snakke om for få modeller, og peker på en rekke andre medvirkende årsaker til LGs problemer:

- Det er ikke bare et resultat av den økende konkurransen. Det er en kombinasjon av mangel på populære modeller, en noe ueffektiv måte å gjøre ting på, en relativt liten gruppe med lojale kunder og for høye kostnader forbundet med markedsføring, sier analytikeren til IndiaTimes.

Om vi får en ny Siemens/BenQ-situasjon gjenstår og se. Det ser imidlertid ikke ut som om LG har gitt opp håpet riktig ennå, og varsler i følge TechWhack opprydning og omstrukturering i mobildivisjonen for å få snudd den negative kurven.

(Kilder: IndiaTimes, TechWhack)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen