Mobiloperatør sparker ut Irak-soldater

Amerikanske Sprint har nettopp gjennomført det som må være et av historiens dårligste PR-framstøt. I et brev til 200 kunder tvangsoppløser opertatøren kontrakter fordi kundene har brukt telefonen for mye i utlandet.

Soldater fra Irak

Flere av abonnentene er soldater tidligere stasjonert i Irak der de har benyttet seg av et spesialtilbud som lar dem såkalt "roame" i andre sitt nett uten ekstra kostnad. Dette har soldatene brukt uten problemer i de 12 månedene de var stasjonert i utlandet.

Ironisk nok var det først når soldatene returnerte hjem at Sprint satte foten ned. De 200 soldatene har de siste to månedene vært stasjonert på den amerikanske hærens hovedkvarter på West Point, 40 minutter fra New York.

Men på grunn av dårlig dekning hos Sprint har kundene vært kundene vært nødt til å roame til andre amerikanske mobiloperatører deler av tiden, noe operatøren tydeligvis ikke har satt pris på. Operatøren skriver forøvrig på sine hjemmesider at dekningen i området skal være "Good".

Nettopp kjøpt nye telefoner

Dessverre for soldatene har flere av dem kjøpt ny telefon av Sprint like før operatøren kansellerte abonnementet deres. Alle disse vil nå bli bedt om å betale full pris for telefonen, og dermed ikke få den subsidieringen de ellers ville fått som kunde.

- Sprint-mobiler kan ikke brukes hos andre operatører, så dette blir i praksis noen veldig dyre leketøy for oss her i gruppen, sier en av soldatene til The Register.

Tross forsøk fra soldatene på å få reversert kanselleringen, står Sprint på sitt. Dette er ikke første gang operatøren er ute i hardt vær. Tidligere i måneden ble det kjent at Sprint kastet ut 1000 kunder av nettet fordi de "klaget for mye". Operatøren mente at kundene hadde ringt kundeservice for mange ganger.

(Kilde: The Register, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen