Mobilnummeret ditt som nettadresse

Mobilnummeret ditt som nettadresse

Per i dag er det forbudt å registrere nettadresser som utelukkende inneholder nummer, men dette endres med virkning fra juni i år, skriver Nettavisen.

Dermed kan du presentere bloggen din, CV-en din eller andre personlige opplysninger under en adresse alle dine bekjente alt kjenner til, siden de jo kan nummeret ditt fra før.

Hva med for eksempel en mobilblogg på adressen www.99999999.no dersom telefonnummeret ditt er 99 99 99 99?

Loddtrekning

Muligheten for at andre skal ønske å benytte mobilnummeret ditt som sin personlige nettadresse er heldigvis liten. Men andre populære nummeradresser kan det fort bli kamp om.

Så som 123.no, det døgnåpne 247.no eller kanskje 666.no. Sistnevnte kan fort vise seg å være ettertraktet blant sortkledde eksportører av ny, norsk folkemusikk.

I så fall avgjøres det hele ved god, gammeldags loddtrekning hos Post- og teletilsynet (PT). Alle søknader levert mellom 13. juni klokka 10 og fredag 15. juni klokka 16 inngår i denne trekningen. Søknader levert etter dette tidspunktet blir behandlet etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

Ingen fortrinnsrett
I en pressemelding fra registreringsenheten for for .no-domenet, Norid, heter det at det ikke gjelder noen fortrinnsrett ved nummeradressene. Det er derimot opp til søkeren å sørge for at domenenavnet ikke bryter med andres rettigheter.

Skulle du med andre ord få tilslaget på 1881.no, må du regne med å få opplysningstjenesten med samme navn på nakken. Og du kan forresten glemme nødnumrene også, så som 113.no.

– Bakgrunnen for unntaket er at nødnumrene utgjør spesialtilfeller der samfunnet vil ha sterk interesse av å unngå forvirring og misbruk med konsekvenser for liv og helse, skriver Norid i pressemeldingen.

Aberet for de som ønsker å benytte mobilnummeret som nettadresse, er at privatpersoner ikke kan søke om domenenavn under .no. Representerer du derimot en virksomhet registrert i enhetsregisteret i Brønnøysund, bør du merke deg datoen 13. juni 2007.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen