Mobilnettet blir dobbelt så raskt

Edge var i flere år den foretrukne teknologien til overføre data via mobilen. Nå har derimot 3G-nettet tatt over mer og mer av denne trafikken, mye på grunn av at hastigheten er høyere. Dette kan imidlertid endre snart endre seg.

Mye raskere
Nokia Siemens Networks har nemlig klart å presse hastigheten på Edge opp i 592 kbps. Dette vil føre til at hastigheten ligger et godt hakk over den ordinære 3G-hastigheten, som kan komme opp i 384 kbps.

Fordoblingen skal komme via en programvareoppdatering som skal være klar i tredje kvartal i år.

I forhold til turbo-3G (HSDPA) blir uansett Edge-fordoblingen en sinke. Turbo-3G har i dag teoretiske hastigheter på opptil 3,6 Mbps i det norske nettet. Den opplevde hastigheten er imidlertid et godt stykke under dette.

Nokia Siemens Networks regner uansett med å nærme seg HSDPA-hastigheten enda mer. I neste omgang regner selskapet med at de klarer å presse hastigheten på Edge helt opp i 1,2 Mbps.


Det er ikke kjent hvorvidt dagens telefoner med Edge-støtte kan utnytte en eventuell hastighetsøkning. Det er heller ikke kjent hvorvidt norske operatører kan eller vil ta i bruk denne teknologien.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen