Mobilnettene vil miste halvparten av trafikken

(Telecruise 2006): Selskapet Mobysone vil om kort tid lansere et tilbud som gjør det mulig å kombinere IP-telefoni og mobiltelefoni i ett og samme apparat. Da snakker vi ikke om proprietære løsninger som Skype, men et grensesnitt der du velger hvilken bærer du skal ha nå du befinner deg i en IP-sone.

- Du kan ha ett, to eller tre telefonnummer knyttet til en og samme mobiltelefon. Om kort tid vil vi kunne flytte mellom 40 og 60 prosent av mobilsamtalene over på alternative bærere, sier John Olve Andersen, direktør i Mobysone.

Push e-post
Mobysone har i dag 40.000 aktive brukere. Selskapet er 100 prosent eid av Agder Energi, men vil om kort tid være eid av et privat ventureselskap. – Vi vil lansere nye tjenester med blant annet Push e-post, sier Andersen, og legger til at tjenesten skal kunne brukes pÃ¥ mobiltelefoner fra flere produsenter og ikke bare Windows Mobile, slik andre tilbud vi har sett.

- Vi har en løsning som gjør at vi overfører en lav datamengde, noe som igjen gjør at vi kan tilby avanserte tjenester uten at det går for mye ut over batterikapasiteten, sier Andersen.

NÃ¥r de nye tjenestene lanseres ville Andersen ikke si, men han bedyrer at det vil skje snart. – Mobil IP vil true de store mobiloperatørene og gi kutt i prisene, sier Andersen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen