Mobilnett skal virusskannes

I oktober opplevde en av TDCs kunder å bli angrepet av viruset Commwarrior på sin mobil. Det aktuelle viruset sendes som en MMS, og krever at brukeren bekrefter tre forespørsler for å bli angrepet. I så tilfelle vil viruset automatisk sendes videre til alle kontaktpersoner i telefonboken.

 

I tilfellet der en av TDCs kunder ble rammet, oppstod det likevel ingen virusepidemi. Tross dette ønsker selskapet å gjøre kundene sine oppmerksomme på risikoen for å få virus på mobilen.

 

- Vi informerer blant annet alle brukere av Smartphones om at det er en risiko for virus når man kobler mobiler opp mot Internett, sier sikkerhetssjef Jørgen Bo Madsen i TDC Mobil til Computerworld Danmark.

 

TDC Mobil vil få i gang et system som skal sørge for at fremtidige virus blir fanget opp før de når mobilbrukerne. Dette innebærer da skanning av både mobilnettet og kundenes telefoner.

 

- Kunden skal selv utføre skanningen av sine mobiler ettersom nettilbyderen ikke kan ha kontroll over lokal dataoverføring – eksempelvis via Bluetooth eller minnebrikker, sier Bo Madsen.

 

TDC Mobil er nå i forhandlinger med flere selskaper om innkjøp av denne typen programvare.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen