Mobilmusikk vil vokse

Det fremgår av IFPIs (International Federation of the Phonograophic Industry) årsrapport som nylig ble lagt frem. De tror innføringen av 3G vil føre til en sterk økning i digital nedlasting av musikk til mobiltelefoner.

 

Alle har mobil
En av hovedgrunnene nevnt i rapporten er at stadig større deler av befolkningen i de fleste europeiske land eier en mobiltelefon, mens langt færre har en MP3-spiller.

 

- Alle har en mobiltelefon. Musikknedlastinger til mobil kan når som helst i løpet av året bli større enn nedlastninger fra internett, spår sjef for markedsanalyse Keith Jopling i IFPI.

Britiske mobiloperatører spår at 3G-salg av musikk kommer til å skyte i været nærmere jul, som følge av at de første 3G-modellene blir rimeligere og lettere å få tak i.

Salget av digital musikk er i 2004 anslått til en verdi på 330 dollar og er forventet å dobles i 2005.

Lovlig

Undersøkelser gjort i seks europeiske land viser at nærmere en av tre som laster ned musikk gjør, eller ønsker å begynne med å laste ned musikk fra lovlige nedlastningssteder.

 

Økningen i lovlig nedlastet musikk er tredoblet i løpet av første halvdel av 2005. Mer enn 180 millioner sanger er lastet ned hittil i år, sammenliknet med 57 millioner i samme periode i fjor, og har sørget for at plateselskaper verden over for første gang tjener gode penger på digitalt musikksalg.

 

Også antallet nedlastingssteder har tredoblet seg det siste året og er nå oppe i mer enn 300 digitale nedlastingssider.

 

Internett er fortsatt den raskest økende salgskanalen for CD’er, men økningen i nedlasting av enkeltsanger på mobil er i ferd med å ta igjen nedlasting av enkeltsanger til pc.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen