Mobilmusikk på stereoen

Motorola DC800 kan brukes sammen med alle mobiltelefoner som har støtte for A2DP (stereo bluetooth). Om du har en litt eldre mobiltelefon er muligheten for at den ikke støtter A2DP dessverre ganske stor. Nokia har for eksempel svært få modeller med slik støtte, mens Samsung, Sony Ericsson og Motorola har det i de fleste av sine nye modeller. Før du kjøper DC800 kan det derfor lønne seg å sjekke om du i det hele tatt kan bruke den. 

Tilkoblinger
Med mobiltelefonen smekkfull av musikk, og liten sans for bruksanvisninger kastet vi oss over pakningen med DC800. I tillegg til selve DC800 fant vi en USB-lader, to phono-kabler og en bruksanvisning.

Bruksanvisninger er feigt, så de lot vi ligge i innpakningen, mens vi tauet resten med over til stereobenken for å se om vi fikk det til å spille. 

Tilkoblingene er greie. En ledning skal fra utgangen av DC800 og inn i stereoanlegget. Den andre skal fra stereoanlegget (eller annen lydkilde) og inn i DC800. 

Paring
Så kommer den vanskelige biten. Hvordan får vi paret det opp? Vi forsøkte å gjøre som med andre Motorola-enheter – hold knappen inne til det lyser blått. Vi fikk lysert til å tenne, men mobilen fant ingen ting. Først når vi søkte uten å trykke på paringsknappen dukket DC800 opp.

Når enhetene bare hadde funnet hverandre var det ikke noe problem å få det til å spille. Noen merkelige utfall i lyden gjør oss litt skeptiske. Og brukt sammen med W950i fra Sony Ericsson ble utfallene etter hvert både mange og langvarige. Dessuten varierte avspillingen i hastighet, omtrent som på en gammel platespiller med slitt drivverk. Lydkvaliteten var heller ikke all verden, og vi opplevde den som bedre med Sony Ericsson W950 (mellom utfallene) enn med Motorola K1.

Andre veien (Fra DC800 til A2DP-headsett) fungerte lyden godt. 

Returrett
Vi synes det er gøy med slike enheter, men ser at kompabiliteten kan bli et problem. DC800 virker bedre med enkelte mobilmodeller enn andre. Skal du bruke den sammen med en annen mobiltelefon enn Motorola, så kan det godt hende det fungerer smertefritt. Men for sikkerhets skyld ville jeg ha bedt om byttelapp.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen