Test

Mobillyd i radioen

Audia X er en FM-sender, som egentlig ikke gjør annet enn å overføre et lydsignal fra en hvilken som helst lydkilde med 3,5 mm plugg til en standard FM-radio. Løsningen er særlig egnet for deg som vil spille musikk fra mobilen eller en MP3-spiller over bilens høyttalere, men den kan også brukes med radioen i stua.

For de fleste vil det være mer hensiktsmessig å finne andre måter å spille av musikken på når du er hjemme. Men fremdeles er det bare svært få bilstereoanlegg som har tilkoblingsmuligheter for mobiltelefoner eller andre eksterne spillere. 

Nærradio
FM-radio finnes i de aller fleste biler, og dermed kan du tune deg inn til din egen radiostasjon – lydstrømmen fra Audia X.

Det finnes en rekke slike FM-sendere som overfører lyd over svært korte avstander. Fordelene med Audia X er blant annet at du selv kan velge trinnløst hvilken frekvens det skal sendes på. Det reduserer faren for at vanlige radiosendere skal forstyrre lydbildet. Senderen skal visst nok også være godkjent av Post- og Teletilsynet. FM-senderen bruker ett AAA-batteri, og skal ha en rekkevidde på ca 2 meter. Det følger også med en kamel som gir strøm til senderen fra bilens 12V-uttak.

En annen fordel er at den lille senderen er enkel å bruke. Plugg den inn, skru den på og søk med radioen på samme frekvens som du ser på skjermen til Audia X. Finner du bare støy så bytter du frekvens. Enklest er det å søke manuelt med radioen til et område der det er stille, og så velge denne frekvensen på Audia X. 

3,5 mm
Vi koblet Audia X til en mobiltelefon med MP3-spiller og 3,5 mm utgang til hodesett og kjørte lyden inn på stereoanlegget i bilen. Musikken fra telefonen spilte greit på stereoanlegget, men med noe lavere kvalitet enn de ordinære FM-sendingene. Lyden blir litt ”tynn” uten det trykket som en god bass kan gi.

Lydbildet bedret seg noe når vi dempet lyden på mobilen litt, for så å øke volumet på bilstereoen.

Vi kunne også bruke bilens radio som håndfrisett i bilen, men siden du må bruke mobilens mikrofon blir det en nødløsning. De vi snakket til syntes i alle fall ikke det var noen god ide. 

Reserveløsning
Alt i alt betyr det at du med Audia X enkelt kan spille av musikken fra mobilen på stereoanlegget, men at lydkvaliteten ikke blir like god som når du bruker A2DP (stereo blåtann) eller kabel. Løsningen egner seg derfor best når du ikke har andre alternativ.

Senderen selges på nettet for for omlag 320 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen