(Bilde: iStockphoto / 17813252)

Mobillading har blitt en alvorlig klimatrussel

Vi slipper ut 6,4 millioner tonn med klimagasser allerede, og verre skal det bli.

Når du lader smartmobilen din er kanskje strømmen du bruker ikke noe du ofrer en tanke. Det har imidlertid det velrenommerte analysebyrået Juniper Research gjort, og de har kalkulert hvor store klimautslipp mobillading samlet sett utgjør på kloden.

Ifølge Cnet News har vi bikket én milliard smartmobilbrukere i verden, noe som sannsynligvis betyr at flere folk bruker mobilen oftere. Og alle mobilene trenger å lades opp.  

Juniper Research har regnet seg frem til at lading av mobiltelefoner fører til utslipp av hele 6,4 millioner tonn (megatonn) med karbondioksid (CO2).

Innen fem år anslår de at tallet dobler seg, til 13 megatonn. I så fall vil det tilsvare de samme utslippene som 1,1 millioner biler slipper ut. Over halvparten av utslippene i 2019 vil angivelig komme av strøm fra kullkraft, som særlig er utbredt i Asia.

Grønn teknologi

For å løse det voksende problemet, foreslår analysebyrået at mobilprodusentene jobber med å lage mer energibesparende modeller, samt at de store selskapene legger press på strømleverandører til å bytte til grønnere teknologier.

Videre foreslår de at apputviklere blir mer bevisste på å lage apper som ikke suger til seg strøm fra mobilene. På den måte vil behovet for å lade ofte bli mindre.

Er mobilen din stadig vekk tom for strøm?
Med disse holder mobilbatteriet koken i ferien »

(Kilder: Juniper Research via Cnet News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen