Mobilkasting vokser frem

At mobiltelefoner kan være skadelig for miljøet vet de fleste, men allikevel har millioner av mennesker gamle og utbrukte telefoner hjemme i skuffer og skap.

Det har vært flere kampanjer for å få folk til å levere inn telefonene til resirkulering, slik at det trengs mindre mineralutvinning for å lage nye modeller, og for at skadelige stoffer skal kunne bli lagret på trygge steder.

Et fenomen som har vokst frem i kjølvannet av dette er mobilkasting, en sport som først så dagens lys i Finland for noen få år siden. Formålet med denne idretten var i utganspunktet å få fokus på gjennvinning av telefoner, og man måtte levere inn en gammel telefon for å delta.

Også i Norge
Arrangørene av VM i mobilkasting i Finland skapte avisoverskrifter over hele landet med påfunnet, og etterhvert begynte andre å kopiere konseptet. Her i Norge arrangerte for eksempel Innherred Innovasjon NM i mobilkasting, også de med fokus på resirkulering. I tillegg til at man måtte levere inn en telefon forpliktet man seg også til å tenke miljø og utføre kildersortering med et smil i minst ett år etter å ha deltatt.

I etterkant har det blitt arrangert flere norske mesterskap i mobilkasting. Så vidt vi vet står ennå Sondre Bjørnbet fra Trondheim som den ubestridte norgesmester, etter å ha kastet telefonen sin imponerende 103,10 meter.

Hvis du føler for å hale inn litt internasjonal erfaring innenfor mobilkasting kan du nå melde deg på det britiske mesterskapet, som starter i London20. august. Arrangørene bak mesterskapet er Action Aid og sportsklubben 8th Day UK.

Det ser absolutt ut til at mobilkasting er en aktivitet som er kommet for å bli, noe som er bra både for å spare miljø og for å slippe ut opparbeidet aggresjon.

(Kilder: Cellular-News, Mobilephonethrowing, Trønderavisa)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen