Mobilkaraoke tar av

Det fine med karaoke er at alle kan være med, uansett om sangstemmen er til stede eller ikke. Karaokeopptredener skjer som regel bak lukkede bardører og med jublende mennesker som tilskuere.

I deler av verden er altså denne litt lysskye folkesporten allerede ute i dagen, og nå er det Russland som står for tur. Siden april har man kunnet bivåne mer eller mindre sinnsyke opptredener av folk på gaten som begår karaoke i samspill med sine mobiltelefoner under åpen himmel.

Russlands mobilbrukere har, som i resten av verden, lenge hatt muligheten til å laste ned melodier for å bruke de som ringetoner. En av landets største tjenestetilbydere, INFON, har nå lansert 20 sangfiler, som sangglade russere kan laste ned til sin telefon for ca. 16 kr. Disse filene viser den aktuelle sangteksten rullende over mobilskjermen sammen med ringetonen. Dagens svært begrensede tilbud av sangfiler er ikke kun popsanger og listemusikk, men også innslag av tradisjonsrike russiske folkesanger.

Dette er imidlertid ikke det første tilfellet av karaoke på mobilen. Konseptet så dagens lys i 2003, da den uhøytidelige tradisjonen ble overført til mobilverdenen ved at irske Alatto utviklet tilbudet for det europeiske markedet.

Tjenester som dette har selvfølgelig også fått en stor tilhengerskare i karaokens hjemland, Japan. Der har de sanggale mobilbrukerne også mulighet til å koble mobilen direkte til TV-en for å se tekstene rulle over skjermen mens de bruker selve mobilen som mikrofon. Vi har tidligere omtalt en av disse japanske mobiltelefonene som er spesiallaget for karaokebruk.

Om vi snart vil få muligheten til å brøle i kor til "Tordivelen og Flua" eller "Dar kjem dampen" her til lands er uvisst. Hvis en karaokefarsott likevel skulle sveipe over landet innen året er omme bør vi imidlertid ikke bli overrasket.

(Kilde: St. Petersburg Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen