Mobilkameraet overtar markedet

Alternativ tekst mangler

Mobiltelefoner seiler i år opp til å bli den største anvenderen av bildesensorer, og mobilindustrien bruker nå årlig flere sensorer enn kompakt-, speilrefleks og videokameraindustrien tilsammen, ifølge tall fra iSuppli.

Mer presist ble det solgt i alt 484 millioner sensorer i 2005, hvorav 199 millioner sensorer gikk til bruk i mobiltelefonen. I år er tallet langt høyere, og er forventet å nå nesten 1,2 milliarder sensorer i 2010. Til sammenligning ventes det samme år at vanlige kamera vil bruke i alt 350 millioner sensorer.

Chris Crotty ved iSuppli hevder at den store etterspørselen etter bildesensorer til mobilen gjør at sensor-produsentene nå retter seg stadig mer etter mobilprodusentene for å kunne møte konkurransen.

- De store salgstallene vil mest sannsynlig resultere i mer konsolidering innen sensorindustrien, og nisje- og spesialprodusenter er, som følge av dette, mest utsatt og vil måtte vurdere andre markeder for deres produkter før det er for sent, sier Crotty.

Selv om kamera er blitt standard i de fleste telefoner, viser studien fra iSuppli at færre enn 10 prosent av alle mobilbrukerne faktisk bruker telefonen som sitt primære kamera. Digitalkameraet holder stand ettersom det kan levere bedre bildekvalitet, bedre brukervennlighet og lettere overføring av foto fra kamera til PC.

(Kilde: Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen