Mobilkamera eller kameramobil?

Kameraene som er innebygd i nye mobiler blir bedre og bedre og kan nok ganske snart sidestilles med digitale kompaktkameraer. Samsung har helt siden Innov8 vært svært fokusert på å implementere gode kameraer i sine mobiler, og nå har det dukket opp enda en kameramobil i 12-megapikselklassen på markedet i Sør-Korea ved navn SCH-W880. Den kommer i salg i starten av oktober. Den internasjonale versjonen vil imidlertid få navnet M8920, ifølge Samsung Hub. Når denne kommer til Europa er ukjent. Så kan det også diskuteres hvorvidt dette er en kameramobil eller et ”mobilkamera” – i ordets bokstavelige forstand; Engadget har ikke gjort seg opp en mening om akkurat det.
Samsungs nye 12-megapikselmobil har en 3,3-tommers AMOLED WVGA-skjerm (800 x 480 piksler), Touchwiz operativsystem, og 4 GB internminne. Kamerafunksjonene ser lovende ut på papiret; her kan Samsung for første gang friste med på 12-megapikslers oppløsning og 3x optisk zoom (samt 2x digital zoom), HD-videoopptak i 720p (1280 x 720 piksler) med 30 bilder per sekund, og Xenon-blits. I tillegg har den autofokus, bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning og Smart Auto – en funksjon som automatisk gjenkjenner scenemodi i forhold til omgivelsene.
Den Sørkoreanske utgaven av denne mobilen har interessant nok støtte for T-DMB, og kan derfor ta inn mobil-TV på samme vis som MiniTV i Oslo. Det ryktes imidlertid at denne funksjonen vil bli byttet ut til fordel for Wi-Fi eller GPS på den internasjonale modellen.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen