Mobilkamera blir turistguide

Det er en såkalt Eye-phone-teknologi som i framtiden skal avskaffe behovet for reisebøker som Lonely Planet. Kameraet i telefonen din skal i stedet kunne gjenkjenne steder, statuer og andre landemerker, og du får informasjonen rett i mobilen, skriver Mobil.nu.

Teknologien skal virke på alt fra statuer, opptog, berømte bygninger og mer, og etter du har tatt bilde av objektet du vil vite mer om trykker du på en markør og får tilsendt informasjonen du er på jakt etter.

Eye-phone er blant annet basert på en satellittbåren lokaliseringstjeneste og avansert gjenkjennelsesteknologi, og vant nylig pris i en europeisk navigasjonskonkurranse.

De to tyskerne Ernst Pechtl og Hans Geiger står bak utviklingen av den nye teknologien.

- Eye-phone k an kjenne igjen alt og deretter sende informasjon til bake. Det er likegylding om du står foran en bygning, et tre, en plante eller en spesiell begivenhet. Og når bildet er tatt, bestemmer du selv hvor mye informasjon du ønsker å motta, sier Pechtl til The Times of India.

De to forskerne venter at en prototype skal være klar i løpet av sommeren, og om ett til halvannet år vil Eye-phone-teknologien være bygget inn i mobiltelefoner til salgs.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen