Mobilgigant åpner for OS-krig

Mobilgigant åpner for OS-krig

Mylderet av operativsystemer for mobiltelefoner gjør det dyrt å utvikle tjenester som kan brukes av alle. Det er Vodafones viktigste argument for å standardisere på Microsofts operativsystem for mobiltelefoner, WindowsMobile.

Ikke monopol
Men Microsoft får ikke hele kaken for seg selv. Også mobiltelefoner med Symbian eller Linux vil få plass i Vodafones fremtidige sortiment.

I praksis betyr det at Vodafone de neste fem årene bare vil utvikle programmer og tjenester som kan kjøre på smartmobiler med Windows, Linux eller Symbian, mens Palm er skjøvet ut i kulden sammen med mer proprietære plattfomer.

Avgjørelsen får ikke store konsekvenser for de største produsentene Nokia, Motorola, Samsung eller Sony Ericsson, som alle benytter Windows eller Symbian i sine smartmobiler. 

Apple
Det er ventet at flere operatører vil følge Vodafone, og på sikt kan avgjørelsen vise seg å være første skritt på veien mot en operativsystemkrig tilsvarende den vi har sett på PC. Avgjørelsen tvinger også Apple til å velge et eksisterende operativsystem til en fremtidig Apple-mobil, i alle fall om de vil være aktuelle for Vodafone.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen