Ikke lov i Norge, men internasjonalt øker denne bransjen voldsomt på mobilen.
Ikke lov i Norge, men internasjonalt øker denne bransjen voldsomt på mobilen. (Bilde: Webphotographeer / Istockphoto)

Mobilgambling øker tross krisen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tross krisetider verden over og tegn på økonomisk stagnasjon, opplever selskaper som driver med gambling på mobilen sine beste tider. Det britiske mobilgamblingmarkedet er verdens største, og står alene for 30 prosent av all mobil gambling verden over. I 2009 er det ventet at markedet i Storbritannia alene vil vokse til å omsette for nærmere 26 milliarder kroner, tilsvarende et halvt norsk forsvarsbudsjett.

I en rapport fra analysebyrået Juniper Research vil gambling på mobilen vokse inn i skyene i årene som kommer. Med gambling menes da pengespill og gambling etter modell fra casino og pengespill på internett, som på få år også er blitt en milliardindustri. Rapporten hevder at det britiske markedet i 2013 kun vil stå for 8 prosent av den totale omsetningen av mobilgambling, som følge av at tilbudet vil øke i andre land. Samme år regner rapporten at fortjenesten vil være på over 7 milliarder kroner.

– Helt normalt

Det virker kanskje overraskende at gambling og pengespill øker i tider da de fleste husholdningsøkonomier ellers strammes inn og folk er mer forsiktig med penger. En av forfatterne bak rapporten til Juniper Research, Dr. Windsor Holden, peker på at fenomenet er helt normalt.

– Gambling er en typisk nedgangssikker næring, der svakere kjøpekraft blant brukerne påvirker gamblinglysten lite. Dette i tillegg til økt tilgjengelighet gjennom mobilen betyr at flere satser penger, sier Holden til Cellular News.

Forbudt i Norge

I Norge var pengespill frem til 1912 forbudt for å hindre den enkelte å falle i "lykkespillenes fordervedlighet". I dag er pengespill fortsatt strengt regulert ved at Norsk Tipping har monopol på spilleautomater og pengespill, og en rekke hasardspill om penger, som Poker, er forbudt.

(Kilde: Cellular News, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen