Mobilforbud i New York City

Mobilforbud i New York City

Senator Carl Kruger har fått nok av at newyorkerne dør i trafikken som følge av at de ikke hører hva som foregår, melder Reuters.

Den siste tiden har tre personer blitt påkjørt og drept bare i bydelen Brooklyn. Ved det ene tilfellet ble det ropt advarsler til den omkomne fra vitner som forutså ulykken, men varselropene var til ingen nytte ettersom den forulykkede ikke hørte noen verdens ting.

100 dollar i bot
Senator Kruger går inn for å bøtelegge fotgjengere som krysser gaten mens de hører på musikk, snakker i telefonen eller på annet vis er distrahert av elektroniske innretninger. Boten bør være på hundre dollar, skal vi tro senatoren.

– Myndighetene plikter å beskytte sine borgere. Higet etter elektroniske dingser har ikke bare nådd epidemiske proporsjoner, det utgjør dessuten en offentlig sikkerhetsrisiko, sier senatoren i et intervju med Reuters.

En hær av zombier
Teknologikonsumerende newyorkere behøver ikke frykte for friheten til å lytte til og snakke til hva de vil, presiserer Kruger. Men når de vandrer rundt som zombier uten øyne og ører for trafikken rundt seg, må noe gjøres.

– Enten snakker de tilsynelatende med seg selv, eller så svaier rundt i sitt eget musikkunivers før de ender opp med å gå rett i busser og biler som kommer i full fart. Det er i ferd med å bli et landsomfattende problem, konstaterer senatoren og vil den sanseberøvende elektronikken til livs.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen