Mobilfilm vant pris

Ithaca College arrangerte i år den første Cellflix-festivalen, som etter planen skal gå av stabelen en gang i året i fremtiden. Cellflix er enkelt og greit en filmfestival, der studenter fra hele verden kan sende kortfilmer med en varighet på opp til 30 sekunder. Det er kun èn regel - filmen må være laget med en kameratelefon.

Den som stakk av med førsteprisen i år er en av Ithaca Colleges egne studenter, Mike Potter. Potters film har fått navnet Cheat, og er en kjærlighetskomedie med hans egne besteforeldre i hovedrollene.

I filmen får vi se Potters bestefar fortelle om en lek han har funnet på. Leken går ut på at han holder en avis foran seg, og leser opp overskriftene. I tillegg finner han på et par overskrifter. Dersom bestemoren greier å gjette riktig på om overskriften er riktig eller falsk, blir hun belønnet med et kyss. Filmen avsluttes med en fiffig liten innrømmelse fra bestefarens side: "Det hender at jeg jukser."

Dommerne la ikke akkurat skjul på begeistringen da de beskrev Potters lille kjærlighetsfilm. Fantastisk, inspirerende og tidløs er bare et lite utvalg av lovord som ble brukt, før Potter ble tildelt førstepremien på $5000, som tilsvarer omtrent 35000 norske kroner.

Føler du for å se en 30 sekunders romantisk komedie kan du se filmen på hjemmesidene til Cellflix.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen