Mobilfilm inntar filmfestival

Alternativ tekst mangler

Mobilkameraet blir brukt i stadig flere sammenhenger, og nylig skrev vi blant annet om fire profesjonelle fotografer som brukte mobilkamera for å skildre Nordens hovedsteder. Stockholms filmfestival følger trenden og utviklingen, og oppretter en egen kategori for mobilfilmer.

Den nye kategorien har fått navnet Mobile Movies. På festivalen vil det arrangeres en konkurranse om å regissere den beste kortfilmen. Videoen skal vare i maksimalt 15 minutter, og som filmutstyr bruker du enkelt og greit en mobiltelefon. Vinneren blir kåret av en jury bestående av personer fra Nokia og fra Stockholms Filmfestival.

Arrangørene sier at kjente og etablerte regissører er invitert, så vel som unge og lovende.

- Vi liker ny teknologi som inspirerer mennesker til å lage mer film. Å ha et filmkamera tilgjengelig i sin mobiltelefon åpner for helt nye muligheter, sier Git Scheynius, festivalsjef for Stockholm filmfestival til Nettavisen.

Konseptet er utviklet i samarbeid med filmfestivalens hovedsponsor, Nokia. Bidragene kan du se på Nokias eller Stockholm Filmfestivals nettsider fra og med 26. oktober. Festivalen varer fra 16. til 26. november.

(Kilder: Nettavisen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen