Mobiler vidåpne for angrep

Mobiltelefoner med bluetooth er i faresonen for ondsinnede angrep. Det vet da også tre av fire mobilbrukere. Ifølge en undersøkelse fra antivirusselskapet F-Secure har allikevel kun 14 prosent installert sikkerhetsprogramvare på mobilen.

Svært sårbart
Undersøkelsen viser at de aller fleste er kjent med truslene forbundet med nett-tilkoblingen på mobilen. Bare 21 prosent anser at bluetooth er trygt, mens kun 15 prosent tror Wlan (trådløst lokalt internett) er trygt. F-Secure mener dette er en fare.

- Det lave tallet på smarttelefoner som har installert sikkerhetsprogramvare, sammen med det raskt økende antallet slike telefoner, gjør dem til et svært sårbart mål for hackere, sier Dag-Arne Jerstad, Norgesansvarlig i F-Secure.

- Selv om truslene mot mobiltelefoner for øyeblikket er få, er det bare et spørsmål om tid før nettkriminelle begynner å utnytte det økende potensialet, som bruken av smarttelefoner representerer for dem, sier Jerstad videre.

Undersøkelsen viser videre at 28 prosent bruker mobilen til å surfe på nettet. Den høyeste andelen finner vi i Storbritannia, der hele 47 prosent bruker mobilen til å surfe med.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen