Mobiler støver ned i skuffer

Hvert av de fire siste årene har det blitt solgt mer enn to millioner mobiler. Når forhandlerne bare får noen hundretusener i retur sier det seg selv at mange har flere mobiler liggende. Inside Telecom anslår at det ligger bortimot 10 millioner ubrukte mobiler i norske hjem.

Les også:

- Ny mobil kan være brukt
- Bygger skole av brukte mobiler
- Apple selger brukte Iphoner

Miljø og veldedighet

At såpass mange mobiler ikke returneres er et problem for både miljøet og folk i utviklingsland. Firmaet Brightpoint Norge selger nemlig gamle mobiler videre og gir overskuddet til organisasjoner som driver med veldedighet.

- Brightpoint driver ikke med innsamling av gamle mobiler for å tjene penger. Vi selger dem videre og gir overskuddet til organisasjoner som for eksempel Plan Norge, som driver faddervirksomhet i fattige land. Selv får vi bare dekket våre kostnader, sier administrerende direktør Lar Gunnar Næss i Brightpoint Norge til Inside Telecom.

Foreslår prisavslag

Han kan fortelle at de prøver å få inn flere mobiltelefoner, blant annet via samarbeid med butikker og miljøstasjoner, men at det hjelper relativt lite. Næss har imidlertid et forslag for hvordan flere av disse mobilene kan bli levert inn.

- Hvis operatørene, som bruker milliarder på hvert år på å subsidiere mobiltelefoner, kan differensiere subsidieringen, slik at de som leverer inn sine gamle mobiler får et prisavslag, tror jeg innsamlingen ville bli styrket kraftig, sier Næss til Inside Telecom.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen