Mobiler i Xtra Small


(Klikk for større bilde)

Amobil/CeBIT: Dagen etter at BenQ-Siemens kapret IT-overskriftene verden over, er det i dag Samsung som stikker av med kaken. Med overdådige overskrifter om "Verdens første telefon med 10 megapiksler" klarte den koreanske produsenten nærmest å høste ovasjoner fra en samlet CeBIT-presse.

Blant de de nylanserte telefonene finner vi tre nye som går under betegnelsen "slim". Dette betyr i korte ordelag at telefonene er tynnere enn 1,8 cm, og at de er langt tynnere enn de fleste andre telefoner i sin klasse. Motorola innførte "Slim"-begrepet med sine RAZR-telefoner, og etter at selskapet hadde stor suksess med det, har de øvrige produsentene nærmest stått i kø for å lansere slanke telefoner. Deriblant Samsung.

Samsung D870 - slankest av dem alle
Den tynneste modellen av de tre er D870, som kun er 1,3 cm dyp. Til tross for det er telefonen en av de mest avanserte vi har sett til nå, og har både tre megapikslers kamera, stor høyoppløst skjerm og mulighet til å utvide minnet med minnekort.

For å ta kameraet først, har D870 som nevnt et innebygget kamera som kan ta bilder i en oppløsning på hele 3,1 megapiksler. Tidligere har selskapet kun vist frem én telefon for det europeiske markedet med en slik kameraoppløsning, og D870 er dermed en av de mest avanserte kameratelefonene vi har sett fra Samsung til nå.

Videre har telefonen en TFT-skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter. Denne har en fysisk størrelse på 2,1 tommer, som absolutt er akseptabelt for en telefon i denne størrelsen.

Videre kommer D870 med 80 MB internminne og støtte for minnekort. Samsung har valgt korttypen microSD i D870. Slike kort kan fåes i størrelser på opptil 1 GB, som holder til rundt 250 sanger i mp3-format, eller et par hundre bilder tatt med kameraet.

D870 har en innebygget mediaspiller med støtte både for musikk og video. Telefonen støtter både mp3, aac, aac+ og eaac+-formatene, samt videoformatet mpeg4. Ønsker du å bruke telefonen som fremviser, er ikke det noen sak. D870 kommer med støtte for TV-ut og kan vise alt fra tekstdokumenter til video og musikk på TV-skjermen.

Dessverre har ikke D870 støtte for 3G, telefonen har kun vanlig GSM-støtte med EDGE. Dermed kan du verken føre videosamtaler eller dra nytte av de andre fordelene 3G innebærer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen