Mobiler i toalettet

Flere og flere kjenner seg igjen: en snartur på toalettet hvor mobiltelefonen strategisk sniker seg ut av bukselomma og ned i toalettskålen.

Sekundene etterpå tilbringes med tenners gnissel over å ha mistet telefonen, i tillegg til litt skam over hele situasjonen.

De som greier å fiske telefonen opp fra toelattet igjen, gjør mange tapre forsøk på å tørke den. Som oftest er det til ingen nytte, etter lengre tid under vann.

I oktober i 2003 i New York mistet et mann mobilen sin ned i toalettet på et lokaltog. Han kastet seg etter den, med det resultat at armen ble sittende fast nede i toalettet. Da togpersonalet ikke klarte å hjelpe mannen, stoppet de toget og ringte politi og brannvesen. Etter 90 minutter med armen nede i aluminiumstoalettet kom han fra hendelsen med kun en liten skade i armen etter brannvesenets hjelpearbeid.

Slike situasjoner er en direkte konsekvens av våre etter hvert så nære forhold til mobiltelefoner. Mange foretrekker å ha den med seg over alt, til og med på toalettet.

Problemer
Ringvirkningene treffer forsikringsfirmaer, mobilreparatører, rørleggere og andre bygningsarbeidere. Rørleggere i USA begynner nå å ane trenden, og sier at dette er et økende problem. I verste fall vil uvedkommende objekter i husrør og kloakk føre til blokkeringer og store mengder arbeid.

Den mest utsatte gruppen for denne fenomenet er visstnok ungdommer som har med seg mobiltelefonen over alt, i tillegg til travle forretningsreisende. Ifølge rørlegger Vince Ingrilli fra Wauwatosa i USA er de mest berørte stedene lokale restauranter og barer: - Det skjer sent om natten. De ringer om morgenen. Det er ikke alltid de forteller oss hva som er nedi der.

- Det kan ta en halv time hvis man får den ut fra toppen. Men hvis man ikke kan se den eller den ligger i halsen på skåla, må man bytte ut hele toalettet.

Av alle skademeldingene på mobiltelefoner i USA i fjor, inneholdt 20% hendelser som involverte væske: Telefoner som ble mistet i innsjøer, bassenger, drinker og toaletter, for å nevne noen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen