Mobiler du kan vaske

Eleksen er et britisk selskap som har spesialisert seg på å integrere sensorer, elektronikk og teknologi i vanlig tøy, noe som er i ferd med å bli et stadig mer utbredt konsept.

I fremtiden vil man kunne lage både mobiltelefoner og andre teknologiske duppeditter i et materiale som i tillegg til å være mye lettere enn dagens enheter også vil være tilnærmet umulige å ødelegge. For eksempel vil det ikke være noe i veien for å slenge mobiltelefonen sin i vaskemaskinen sammen med undertøyet sitt, eller kjøre over den med bilen.

Det skal nevnes at det den dag i dag ikke finnes noen vaskbare mobiltelefoner, kanskje først og fremst på grunn av at ingen har greid å utvikle en skjerm som tåler en omgang i sentrifugen.

Det mest interessante med teknologien er imidlertid mulighetene for å integrere elektroniske enheter i vanlige klesplagg. Dette kan være alt fra klokker til mobiltelefoner, såvel som termometer og lignende. Et annet interessant bruksområde er på sykehusene, der man kan bruke laken med innebygde sensorer, slik at man hele tiden kan overvåke pasientenes tilstand.

Selv om det ennå er lenge igjen til teknologien er klar for å slippes på det kommersielle markedet, finnes det allerede lignende produkter som sammenrullbare tastatur. Det er egentlig bare fantasien som kan sette grenser for hva man kan gjøre med teknologisk tøy, så vi gleder oss til fortsettelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen