Test

Mobilenes kameleon

Testresultater

Samsung Z240

Positive ting Flere dekslerHar 3G-støtteBra med funksjonalitet
Negative ting Savner bedre batteriBurde hatt FM-radioGir en lite eksklusiv plastikkfølelse
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 3

Testresultater

Samsung Z240

Positive ting Flere dekslerHar 3G-støtteBra med funksjonalitet
Negative ting Savner bedre batteriBurde hatt FM-radioGir en lite eksklusiv plastikkfølelse
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 3
For til litt over to tusen kroner uten abonnement er ikke Z240 noen dyr telefon. Den er heller ikke blant de billigste. Vi sliter dermed litt med plasseringen. Skal vi putte den på bunnen av mellomsegmentet eller toppen av billigsegmentet?

En titt på spesifikasjonene får oss imidlertid til å tro at dette er en langt dyrere telefon. Det samme gjør designet. I hvert fall ved første øyekast.

Eksklusiv leke

For eksteriøret er heldigvis ikke det vi kjenner fra utallige Samsung-modeller de siste årene. Her har selskapet valgt nye linjer og farger. Samtidig gir nok muligheten til å bytte deksler noen en ekstra piff i mobilhverdagen. Problemet er at mobilen avgir en følelse av plastikk. Det virker som Samsung har forsøkt å lage en eksklusiv mobil, men på grunn av materialvalg og konstruksjon har de i stedet laget det som kan minne om en lekemobil.

Størrelsen er beklageligvis ikke helt som vi kunne ønsket. Med dimensjoner på 94,7 x 49,6 x 16,8 millimeter og en vekt på 96 gram er ikke dette noen sylfide. I utslått tilstand er faktisk denne foldemobilen et monster.

Tastene er heller ikke like bra som det de pleier å være på Samsungs mobiler. Responsen er ikke helt der den skal være. Det byr ikke på de helt store problemene, men perfekte kan de helt klart ikke sies å være.

Lite logikk

Menysystemet er heller ikke av samme kvalitet som de vi ser på Nokia og Sony Ericssons mobiler. Riktignok er systemet lynraskt, men brukervennlighet og logikk er til tider relativt fraværende. Systemet har i hvert fall alle de funksjonene som forventes, samt litt til, spesielt myntet på den proffe brukeren.

Skjermen er bedre enn den som finnes på de billigste Samsung-mobilene, med en oppløsning på 176 x 220 punkter og over 226 000 farger. Allikevel er den ikke like bra som den burde være, siden skjermen er ganske stor (2,1 tommer). Resultatet blir dessverre litt uklart.

Middels underholder

Underholdningsfokuset på telefonen er heller ikke helt opp til par. Telefonen har relativt god lydkvalitet og selv med en ganske begrenset mediespiller burde Z240 fint kunne brukes som en musikkmobil. Spesielt med tanke på at den har både godt med internminne (58 megabyte) og støtte for minnekort (microSD). Det er imidlertid langt fra det samme nivået som vi ser på dedikerte musikkmobiler fra selskaper som Nokia og Sony Ericsson. Vi savner også FM-radio på denne mobilen.

Kameraet på Z240 blir også litt sånn midt på treet. Kvaliteten på bildene er for så vidt greie, ut fra de tekniske spesifikasjonene. Men en oppløsning på 1,3 megapiksler er ubrukelig til noe særlig annet enn MMS og dårlige websider. Mest positivt med kameraet er hurtigheten.

Proff nok

Denne mobilen er faktisk langt sterkere på de proffe funksjonene enn den er på underholdning. Trebåndsmobilen har faktisk 3G-støtte og kan således brukes som en grei kompanjong til den bærbare PC-en. Den er også bra til å lese e-post, selv om selve e-postapplikasjonen har noen mangler i forhold til rivalene.

Vi kunne selvsagt ønsket oss støtte for EDGE, siden telefonen da får god overføringshastighet over langt større deler av landet. Men for et par tusen kroner kan det vel ikke kreves all verden. Telefonen er imidlertid utstyrt med Bluetooth-støtte.

En kameleon

Det virker som om Samsung ikke helt har klart å bestemme seg for hva de ville lage med Z240. Eksklusiv, proff eller billig. Kanskje det er derfor de har lagt ved de mange dekslene, slik at utsiden av telefonen kan kamufleres på samme måte som innsiden er kamuflert.

Talekvaliteten er bra og batterilevetiden er helt grei. For drøye to tusen kroner er ikke prisen alt for ille, men det finnes allikevel bedre alternativer der ute til den samme prisen. Dersom ikke mange deksler er midt i blinken anbefaler vi deg faktisk å lete videre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen