Mobilene vi gleder oss til

Mobilene vi gleder oss til

Etter at produsentene flommet markedet med nye mobiltelefoner før jul er listen over mobiler vi venter på krympet betraktelig. Like vel er det fortsatt noen godbiter som er lansert, men som ikke har dukket opp. 

Nokia
En av modellene vi har svært store forventninger til er Nokia N95. Vi kikket på et tidlig eksemplar under lanseringen i New York for et par måneder siden og ble henrykt. Dette er mobilen som har alt, og som er lovet på markedet tidlig dette året. 5 megapiksler-kamera, WLAN, GPS, 3G, EDGE og mye mer i en mobil på størrelse med N70.

Nokia har også flere enklere modeller på trappene, blant annet 6290 og 6300. Men det er bare N95 som får det til å krible i våre teknofile fingre. I dag opplyser Nokia at vi trolig ikke får se den i butikk før i april. 

Prada
LG har Prada-modellen (KG 850?) som sin fristelse, særlig for den som er opptatt av design. Telefonen er uten taster, men manøvreres via berøringssensitiv skjerm. Vi snek oss til en høyst uoffisiell prøvetur allerede i oktober, og ble positivt overrasket. Dette er en modell som ikke bare ser bra ut – den fungerer også utmerket.

LG vil i tillegg komme med KE 820, en kredittkortmobil med 2 megapiksler kamera. 

Motorola
Motorola har fått de fleste av sine lanserte modeller ut i butikk, og har du planer om å kjøpe for eksempel en V6 Maxx, så er den nå mulig å få tak i. Det samme gjelder V3xx, W375, W220 og Z3. Bare W208 lar vente på seg en stund til. Denne modellen tilsvarer W220 når det gjelder funksjoner, men er en bartype-mobil.

Ellers kommer en del av de kjente modellene til å dukke opp i nye fargevarianter. V3i kommer i bubble gum pink (tyggis-rosa), K1 i sølv, V3 i sort og V3xx i en dyp oransje farge i tillegg til sort. W220 vil finnes i variantene lakris, sølv og rosa. 

HTC
Spennede er også nyhetene fra HTC, som kommer med tre nye modeller i februar. To av disse er 3G-mobiler, og alle har de WLAN. Siden modellene ennå ikke er formelt lansert vil HTC ikke gå ut med ytterligere spesifikasjoner.

Ryktene hevder at HTC også lager en mobiltelefon, Athene, som ligner på en ultraportabel PC og har trådløst tastatur. Samme kilde opplyser at denne telefonen vil ha Windows Mobile 6.0 operativsystem. Det tror ikke vi …

Sony Ericsson
Sony Ericsson har levert alle sine annonserte mobiltelefoner, men er ventet å presentere en ny porsjon under 3GSM i midten av februar. Den senere tids hyppige lekkasjer kan tyde på at Sony Ericsson også vil komme med en produktlansering i nær fremtid. Sony Ericsson har hatt en jevn økning i antall modeller, og vil trolig utvide porteføljen betydelig i 2007.

- Jeg kan ikke være konkret når det gjelder disse spørsmålene, men enkelte av ryktene som går er rent oppspinn, sier Erik Sandsmark i Sony Ericsson. Et rykte vi fester lit til er lanseringen av en enkel og billig musikkmobil kalt W200. Denne telefonen er også godkjent av amerikanske FCC, som har lagt ut testresultatene på sine nettsider. 

Samsung
Også Samsung kommer til å ha en bred produktportefølje i 2007. Den eneste modellen som er offisielt lansert men ennå ikke i butikk heter SGH Z720, eller Ultra Edition 13.8 for den som foretrekker et mer beskrivende navn.

Dette er i følge Samsung verdens tynneste slider (skyves åpen) med tykkelse på 13,8 mm. Telefonen har en spesiell funksjon som gjør at SMS som kommer inn på dagtid varsles med et fly som krysser skjermen. På kveldstid varsles SMS med fyrverkeri. På samme måte skifter bakgrunnsbildet til å vise kjente steder fra landet du er i (bytter automatisk). På kveldstid kan den vise bilder av opplyste monumenter osv. 

3GSM
Vi vil ganske sikkert få mye mer å glede oss over i 2007, og ikke minst venter vi en rekke produktlanseringer i tiden rundt 3GSM World Congress som arrangeres i Barcelona i midten av februar.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen