Mobilene som koster skjorta

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke så altfor mange år siden en mobiltelefon bare var en mobiltelefon, og alle modeller kostet noenlunde det samme. I dag er imidlertid prisspekteret på mobiltelefoner enormt. Mens de billigste modellen koster noen få hundrelapper, får du monstertelefoner med en prislapp som er faretruende nær et femsifret beløp.

I prisguiden vår koster den dyreste telefonen per i dag 8332 kroner, mens du kun må ut med 258 kroner for den billigste modellen. Vi har tatt for oss fem telefoner til over 5000 kroner, og sett litt på hva du betaler for.

HTC X7500 - Den feite kongen på haugen
Pris: 8332,-

HTC sin X7500 er for mange bare kjent som "monstertelefonen", noe som absolutt ikke er uten grunn.

Størrelsen er kanskje det mest påfallende med modellen. Med dimensjoner på 13,3 x 9,8 x 2 cm
er dette langt fra et leketøy du putter i lommen på dongeribuksene dine. Vekten på 355 gram er også over det dobbelte av hva en typisk smarttelefon veier.

HTC har ikke laget en så diger telefon bare for moro skyld. Du finner nemlig en skikkelig kruttpakke under panseret.

Med et internminne på 8 GB, en 5 tommers skjerm med 640 x 480 punkters oppløsning og en 624 Mhz prosessor kjører X7500 alt av multimedia som en lek, og å surfe på nettet blir nesten som å bruke en bærbar PC i miniformat.

Når det kommer til trådløs teknologi banker telefonen også det meste. Du finner ikke IR-port eller støtte for å bruke trådløse stereohodesett, men ellers finner du absolutt alt av trådløse standarder, inklusiv støtte for det kommende HSDPA-nettet og GPS.

X7500 har også fått et innebygd kamera med 3,15 megapikslers oppløsning, slik at du kan dokumentere ansiktsutrykket på de som ser når du drar monsteret opp av lommen (eller mest sannsynlig bagen).

Les alle spesifikasjonene for X7500.

Qtek 9000 - tung telefon som gir lett lommebok
Pris: 7713,-

Hadde det ikke vært for X7500, hadde Qtek 9000 vært en soleklar kandidat til monstermobil-tittelen. Denne modellen har mål på 13,2, x 7,9 x 2,2 cm, og veier saftige 285 gram. Med andre ord er heller ikke dette en telefon du har i lommen uten å merke det på dagsformen.

9000 har i likhet med X7500 fått en diger skjerm med 640 x 480 punkters oppløsning, og prosessoren på 520 Mhz biter nok også fra seg. Multimedieinnhold vil altså ikke bli noe problem.

Av trådløs teknologi byr 9000 på IR-port, blåtann, wi-fi og 3G. Du finner verken støtte for GSM 850-nettverket, EDGE eller GPS, så på denne fronten er det hakket vanskeligere å forsvare prisen enn for X7500.

9000 har fått et SDIO-spor, som gjør at du kan bruke SD-kort med innebygd funksjonalitet. For eksempel finnes det GPS-mottakere og RFID-lesere i dette formatet.

Kameraet i telefonen har en oppløsning på 1,3 megapiksler, noe som er rimelig lite for en telefon i dag.

En ting som sannsynligvis kan lokke frem visakortet hos mange er utseendet. 9000 har et futuristisk utseende og dreibar skjerm, noe som sammen med qwerty-tastaturet både gjør telefonen både praktisk og oppsiktsvekkende, enten du er på forelesning eller seminar med jobben.

Les alle spesifikasjonene for Qtek 9000.

Nokia 8800 Sirocco - Når utsiden teller
Pris: 7489,-

Dersom du kun hadde sett på spesifikasjonene til denne modellen, uten å vite hvordan den så ut, hadde du sannsynligvis fått deg en god latter når du så prisen.

8800 Sirocco har verken 3G, wi-fi, GPS eller andre fancy funksjoner, og den har heller ikke plass til minnekort. Generelt sett finner du svært lite interessant under skallet.

Til gjengjeld snakker vi om et særdeles elegant skall her. 8800 Sirocco har deksler av solid metall med en skinnende sølvfinish.

Både skjermen og resten av telefonen er omtrent umulig å ripe opp, noe som er svært viktig når det er utseendet du betaler for.

Les alle spesifikasjonene for Nokia 8800 Sirocco.

Nokia N95 - Full pakke
Pris: 5459,

Nokia N95 har riktignok ikke kommet på markedet, men det er mulig å forhåndsbestille. En mer omtalt mobiltelefon enn denne skal du lete lenge etter. Mobilentusiaster så vel som pressefotografer har ventet på denne modellen siden spesifikasjonene ble kjent i fjor.

Det N95 ikke har, trenger du ikke med det første. Her finner du absolutt alt av trådløs teknologi som kan brukes i Norge.

Også på kamerafronten blir N95 banebrytende. Kameraet bruker Carl Zeiss-optikk, og har både autofokus og en oppløsning på hele 5 megapiksler.

Fem og en halv tusenlapp er mye penger for en mobiltelefon, men i samme prisklasse finner du ingen andre modeller som kan stille opp mot N95 - i hvert fall ikke på papiret.

Les alle spesifikasjonene for Nokia N95.

Vertu - For de søkkrike
Pris: Fra 30 000,-

For de som virkelig er ute etter å skille seg ut, og som har kapitalen i orden, er ikke Nokia 8800 Sirocco eksklusiv nok. Det finnes en rekke eksempler på spesialbygde mobiltelefoner av både diamanter og gull. Vertu-serien er sannsynligvis den mest kjente.

Da de første Vertu-telefonene skulle utvikles, ble 936 forskjellige komponenter spesialbygd og testet. Som om ikke dette var nok ble det laget 314 verktøy som kun er beregnet på å bygge Vertu-telefoner.

Materialene som blir brukt i Vertu-telefonene er blant annet diamanter, gull og platina.

Om du får det du betaler for ved å handle deg en Vertu-telefon kommer mest an på hvem du er. Dersom du har mange millioner på konto, og kun er ute etter en telefon du ikke ser andre snakke i på gata, er 30 000 kroner sannsynligvis i minste laget. Du får imidlertid langt dyrere modeller dersom du går inn for det.

Til tross for den høye prisen, er etterspørselen etter Vertu-telefoner høyere enn det produsenten greier levere.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen