Mobilene flyr

Debatten går videre om hvorvidt mobiltelefoner er skadelig for helsa eller ikke. Nå har debatten fått et nytt og overraskende aspekt, nemlig faren forbundet med mobiltelefoner i fornøyelsesparker.

Mange av attraksjonene i fornøyelsesparker går kort sagt ut på høyest mulig fart i flest mulige kompassretninger. Det er også en kjent sak at flertallet av samfunnets medlemmer har med seg mobiltelefonen sin uansett hvor de går.

Denne kombinasjonen er ikke like heldig over alt, og i fornøyelsesparken Liseberg i Sverige er dette erklært som et høyst reelt problem.

Der oppleves det faretruende ofte at mobiltelefonene flyr ut av lommene til de som sitter i attraksjonene og treffer intetanende forbipasserende som rusler rundt i parken. Den høye farten forvandler de flyvende mobiltelefonene til livsfarlige prosjektiler som kan volde stor skade hvis man skulle være riktig uheldig.

Hittil i år vet man om fire tilfeller hvor besøkende i Liseberg har fått et ublidt møte med mobiltelefoner som har kommet flyvende fra noen av attraksjonene.

Treffer medpassasjerer
Vakthavende parksjef i Liseberg, Lasse Zagal, advarer spesielt mot en bestemt attraksjon i parken, hvor til og med medpassasjerer står i fare for å bli truffet:

- Mister man mobilen på Balder (Nordens største berg- og dalbane Red. anm.), risikerer man å treffe noen i samme tog. Vi har ingen mulighet til å beskytte de som kjører.

Ved noen av attraksjonene har man hengt opp provisoriske tak over inngangskøene for å hindre antallet ulykker i å øke.

I tillegg til risikoen for å skade noen, er slike hendelser svært kjedelig for de som ikke aner hvor mobiltelefonen tok veien under berg- og dalbaneturen.

Også i fornøyelsesparken Tusenfryd er det mange attraksjoner med høy fart. Avdelingsleder i Parkservice på Tusenfryd, Elisabeth Lindås, har imidlertid fortsatt til gode å høre om tilfeller hvor noen har blitt truffet av flyvende mobiler.

Dermed er der bare å håpe at flere husker å tømme lommene før de setter seg i karusellene.

(Kilde: Mobil)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen